Sildaru finaalvõistlus lükati päeva võrra edasi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Uus-Meremaal
Kelly Sildaru Uus-Meremaal Foto: Red Bull Content Pool

Kelly Sildaru lõpetab oma aastase võistluspausi Cardronas peetaval juunioride MMil. Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva toimuma pidanud võistlus lükati aga päeva võrra edasi, sest võistluspaigas on tihe udu.

ENNE VÕISTLUST:

Sildaru pääses Big Airi finaali ilma hüppamata, sest kvalifikatsioonivõistlus jäi osalejate vähesuse tõttu ära. Nimelt otsustasid paljud juuniorid hüppe suuruse tõttu sellest loobuda. Suurelt trampliinilt olid kvalifikatsioonis valmis hüppama kaheksa sportlast, nende seas ka Sildaru.

Esialgse plaani järgi pidi juuniorite Big Airi hüpete lõppvõistlusel osalema kuus sportlast, kuid korraldajad tegid erandi ja lubasid finaali üheksa freestyle-suusatajat.

Finaalis on Sildaru vastasteks kolm Austraalia sportlast Abi Harrigan, Mabel Ashburn ja Mia Rennie, Venemaad esindavad Anastassia Tatalina ning Lana Prusakova, britt Kirsty Muir, jaapanlanna Kokone Kondo ning ameeriklanna Svea Irving. Just Irvingut võib pidada Sildaru suurimaks vastaseks - 16-aastane Irving võitis eelmisel aastal Sildaru järel juunioride MMi rennisõidus hõbemedali. 

Mäletatavasti vigastas eestlanna samas paigas aasta eest põlve ning pidi olümpiahooajale kriipsu peale tõmbama. Nüüd on ta vigastusest taastunud ning valmis võitlema kolme juunioride maailmameistritiitli (Big Air, pargisõit ja rennisõit) ning Big Airi MK-etapi võidu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles