Taaramäe võitles Tour de France'i katkestamise järel depressiooniga

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS /Scanpix

Profirattur Rein Taaramäe teatas oma Facebooki leheküljel, et hooaja lõpuni jääb tal veel viis starti. Prantsusmaa velotuuri katkestamise valust ja pettumusest on eestlane üle saanud, kuigi see võttis omajagu aega. 

Alles 10. etapil kolmanda koha saanud Taaramäe pidi tuuri pärast 12. etappi pooleli jätma, sest ta ei mahtunud ajalimiidi sisse. 

Taaramäe tunnistas, et katkestamisele järgnenud aeg oli raske.

«Kibedat pilli ei suutnud ma veel mitu nädalat hiljemgi alla neelata. Vaevlesin kodus tõsise depressiooniga, meelsaim tegevus oli diivanil lesimine ja teise seina vahtimine. Trennis käisin siiski iga päev ja see aitaski päevad kuidagimoodi üle elada,» kirjutas ta. 

Siiski võttis eestlane osa Vuelta a Burgosest, kus sai kokkuvõttes 19. koha. 

«Touri kibestumise nahka läks ka järgnev võidusõit, mis oli mulle tegelikult üsna sobiv, kuid moraalselt olin veel liiga nõrguke ja nii saingi juba esimesel etapil üheminutilise kaotuse.»

Taaramäe osaleb 9. septembril Tour de Doubsil, mis kuulub Prantsusmaa karikasarja, 15. septembril Bernocci ja päev hiljem Agostini klassikul Itaalias, 23. septembril ootab ees järjekordne Prantsusmaa karikasarja etapp Gevaudinis ja hooaja lõpetab startimine maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles