Vollenaiskonna peatreener võimalikust finaalturniirist: me ei ole kuhugi veel pääsenud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Ojamets
Andrei Ojamets Foto: Pilt videost

Eesti võrkpallinaiskond pidas selle aasta viimase kohtumise 2019. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarjas, kui alistas kodus Tšehhi 3:2.

Eestlannad võitsid kaks esimest geimi vastavalt 25:15 ja 26:24, kuid kaotasid kaks järgmist 24:26 ja 16:25. Otsustava viienda geimi võitis Eesti 16:14.

E-alagrupi teises mängus oli Soome võõrsil 3:0 (25:14, 27:25, 25:19) üle Rootsist. Nelja vooru järel on Soomel 10, Eestil ja Tšehhil 6 ning Rootsil 2 punkti.

«Nette Peit ja Kertu Laak ja ka Liis Kullerkann, kellel ei olnud Tšehhis kõige parem mäng, suutsid end koguda. Nette eriti, ta alustas kehvalt, aga otsustavatel momentidel ta näitas, et ta on mängija. Samuti on mul hea meel kahe noore mängija Ingrid Kiiski ja Hanna Pajula üle, kes jäävad veel paljudes asjades kõvasti alla, aga nad julgevad ja teevad, mida neilt nõutakse. Kristiine Miilen muidugi, kes kevadel oli selline kõhklev, on mõningastest asjadest üle saanud ja see, kuidas ta mängis seda valikturniiri! Annaks jumal, et see niimoodi tõusvas joones läheks. Võistkond vajab liidrit,» ütles koondise peatreener Andrei Ojamets.

«Me pole veel kusagile pääsenud ja peame ülikõvasti pingutama jaanuaris. Jaanuaris oleneb palju ka sellest, kui motiveeritud on Rootsi, kes viimase koha peal on ja kuidas mängib Soome. Meie peame muidugi tegema kõik endast oleneva, et edasi pääseda. Ma suuri lubadusi ei anna, aga selge see, et me unistame sellest ja tahame seda (finaalturniirile pääsu-toim) ja proovime kõik selle jaoks teha,» lisas juhendaja.

Kui Eesti naiskond pääsekski EM-finaalturniirile, oleks tegu Eesti esimese olümpiaala naiskonnaga, kes tiitlivõistluste finaalturniiril mängib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles