Galerii: Saskia Alusalu tuli esimest korda Tartu Rulluisumaratoni võitjaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sõidetud Baltikumi suurimal rulluisusündmusel, 12. Tartu Rulluisumaratonil triumfeeris 42 km distantsil meeste konkurentsis lätlasest tiitlikaitsja Reinis Znotins. Naiste seas saavutas oma esimese Tartu Rulluisumaratoni võidu Saskia Alusalu.

Niisketel Tartumaa teedel peetud maratonil oli meeste konkurentsis oodata Läti ja Eesti maavõistlust. Sõidu teisel neljandikul tegi teistega vahe sisse mullune võidumees Reinis Znotins. Lätlane oli eest ära ligikaudu kaheksa kilomeetrit, kuid siis püüdis suur grupp Znotinsi kinni.

Mõnevõrra ettearvatult jäigi maratoni saatus ka tänavu suure grupifiniši otsustada. 11-pealises grupis näitas taas teravaimat lõpukiirust Znotins (lõpuaeg 1:09.10,23), kes edestas kaasmaalast Sandis Reinsonsit ja Mart Markust. Ürituse kolmekordne võitja Kert Keskpaik sai neljanda koha, olümpiamees Marten Liiv lõpetas kuuendana.

«Proovisin eest ära minna, aga ei tulnud välja, kuna grupp oli laskumistel liiga palju kiirem. Kui mind kinni püüti, siis teadsin, et tuleb grupifiniš ja hakkasin selleks varakult valmistuma. Grupifiniš on tihtipeale loterii, võib juhtuda ükskõik mida, aga seekord läks õnneks,» ütles Znotins.

Naistest tegi Saskia Alusalu konkurentidega otsustava vahe sisse viimasel kümnel kilomeetril. Alusalu on varem olnud kahel korral Tartu Rulluisumaratonil teine, tänavune võit oli esimene täistabamus. Talle järgnesid täna Kristiine Kalev (+0.17) ja venelanna Julia Barakova (+0.18).

«Otsest plaani ei olnud, pigem vaatasin ja ootasin, et mis juhtuma hakkab. Naiste ja meeste ühisstart on ettearvamatu, sest oleneb natuke õnnest, et kuhu gruppi sattuda. Grupis sõites on aga allamäge sõidus tohutult suur eelis. Seega viimased kilomeetrid oli kahekesi ees (Alusalu sõitis lõpus koos Ott Telgaga) olla ikka päris raske,» rääkis Alusalu.

Kokku registreeris tänastele põhisõitudele 932 rulluisusõpra, neist 440 pikale ehk 42 km distantsile, 316 poolmaratoni distantsile ja 176 kõige lühemale, 10 km distantsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles