Halepi ja Kanepi duelliga tehakse US Openil ajalugu

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Louis Armstrongi nimeline tenniseareen New Yorgis. FOTO: Timothy A. Clary/AFP/Scanpix
Uus Louis Armstrongi nimeline tenniseareen New Yorgis. FOTO: Timothy A. Clary/AFP/Scanpix Foto: Timothy A. Clary/AFP/Scanpix

TENNIS. Kui Andy Murray alistas 2012. aasta tennise USA lahtiste meeste üksikmängu finaalis Novak Djokovici, oli see viies järjestikune aasta, mil meeste finaal peeti turniiri käigus vihmasest ilmast tingitud viivituste tõttu esmaspäeval, mitte pühapäeval, nagu kava ette nägi.

USA Tenniseliit teatas, et (muuhulgas ka) sääraste olukorda vältimise nimel investeeritakse 600 miljonit dollarit aasta neljandat suure slämmi turniiri võõrustava Flushing Meadowsi tennisekompleksi uuendamiseks. Mitu aastat kestnud renoveerimistööde raames sai katuse ligi 24 000 pealtvaatajat mahutav peaväljak (Arthur Ashe’i nimeline staadion) ning rajati uus, 8000 pealtvaatajat mahutav areen, mis on kompleksi suuruselt kolmas.

Täna algava 50. juubeliturniiri eel jõuti valmis uuenduse viimase etapiga – avati 14 000 pealtvaatajat mahutav ja sarnaselt peaareeniga teisaldatava katusega Louis Armstrongi staadion. Seal toimuvas avamatšis kohtuvad täna Eesti aja järgi kell 18 naiste maailma esireket Simona Halep ja mullu USA lahtistel üllatuslikult veerandfinaali jõudnud Kaia Kanepi.

Mahukad tööd saadi tehtud avaliku sektori abita, sest kahe nädala jooksul USA lahtiseid külastavad enam kui 700 000 fänni tähendavad korraldajatele enam kui 100 miljonit dollarit piletitulu, mille abil oli ja on võimalik kompleksi nüüdisaegsena hoida. Renoveerimistööd aitavad ennast ka ise tagasi teenida. Näiteks on Louis Armstrongi väljakule paigaldatud katusel kunstvalgustus, mis tähendab, et lisaks peaareenile saab nüüd ka seal hilisõhtuni matše pidada. Niisiis saavad korraldajad igal õhtul müüa 6400 piletit rohkem. Soovijaid jagub.

Tänavustel Prantsusmaa lahtistel karjääri esimese suure slämmi tiitli võitnud Halepi jaoks lõppes Wimbledon pettumusega, sest ta kaotas kolmandas ringis Taiwani esindajale Su-Wei Hsiehile. Seejärel otsustas Halep aja maha võtta ja puhkas kolm nädalat, mille sisse mahtus ka rannapuhkus Bahamal. Otsus oli õige – augusti teisel nädalal võitis rumeenlanna Montreali tippturniiri ja nädal hiljem jõudis Cincinnatis finaali. Kihlveokontorite hinnangul on USA lahtiste peamised võidusoosikud Halep ja Serena Williams (USA).

28. asetusega Eesti esireket Anett Kontaveit peab oma esimese ringi kohtumise ilmselt homme. Tema vastaseks on tšehhitar Kateřina Siniaková (WTA 55.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles