Blogi: Kanepi alistas USA lahtiste avaringis hiilgava võiduga maailma esireketi (7)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestlanna Kaia Kanepi alistas USA lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis 14 000 pealtvaatajat mahutaval Louis Armstrongi väljakul maailma esireketi Simona Halepi 6:2, 6:4.

Avasetis murdis Kanepi vastase servi kolmandas ja viiendas geimis ning võitis 28 minutit kestnud seti 6:2.

Teist setti alustas Kanepi kahe servimurdega ning läks kiirelt 3:0 juhtima. Siis aga Halep ärkas ning murdis neljandas geimis Kanepi pallingu.

Rumeenlanna suutis Kanepi veel korra murda ning viigistas seisu 4:4, ent kaotas seejärel kohe oma pallingugeimi. Kanepi enam võimalust käest ei lasknud, võites tunni ja 15 minuit kestnud mängu 6:2, 6:4

«Mõtlesin eile, et olen seni suutnud maailma esireketit võita vaid ühe korra ja homme on mul uus võimalus. Suutsin terve mängu püsida agressiivne - see oli selgelt võidu võti,» ütles Kanepi pärast mängu.

Turniiri teises ringis mängib Kanepi šveitslanna Jil Teichmanniga (WTA 168.), kes alistas 6:3, 6:0 Dalila Jakupovici (WTA 50.).

Mängu statistika:

Foto: Ekraanitõmmis

Enne mängu:

Kanepi ja Halep on varem mänginud vaid korra ning seda nelja aasta eest Dohas. Siis jäi tulemusega 6:4, 3:6, 7:6 peale Halep.

Halep on sel hooajal olnud eriti tugev ning võitnud tuuril kõige rohkem mänge (46 võitu, 8 kaotust). Ka kõval väljakukattel on naine olnud teistest üle, olles sel hooajal võitnud 28 mängu ning kaotanud 4.

Kuigi Kanepi jõudis eelmisel aastal USA lahtistel vastu ootusi suisa veerandfinaali, võitis ta viimati maailma edetabelis 20 parema sekka kuulunud mängijat 2015. aastal Madridis.

Eesti tenniseekspert Margus Uba ütles Kanepi ja Halepi vastasseisu eel, et midagi lihtsat maailma esireketit ees ei oota. «Igal mündil on kaks külge. Kaia ei saanud maailma parimat loosi, aga ajalugu on näidanud, et kõrgelt asetatud mängijaid on lihtsam üllatada esimeses ringis. Kaia on mängija, kellega peab iga mängija arvestama. Halep sai endale intrigeeriva vastase,» ütles Uba.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles