Blogi: Man United sai piinliku kaotuse, kas Mourinho lips läbi?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucas ja Harry Kane väravat tähistamas
Lucas ja Harry Kane väravat tähistamas Foto: Dave Thompson / AP

Manchester United tuli Inglismaa kõrgliiga kolmanda vooru kohtumisele kindla plaaniga võtta koduväljakul võit Tottenhami vastu. See oli ka ülimalt vajalik peatreener Jose Mourinhole, keda ähvardab ametist vallandamine. Tottenham purustas aga Unitedi 3:0 ja nii on United ja Mourinho jäänud keerulisse seisu.

Manchester United alustas esimesel poolajal aktiivsemalt ja tekitas mitmeid häid võimalusi, kuid meeskonna ründajad Fred ja Romeo Lukaku ei suutnud suurepäraseid võimalusi ära realiseerida. Mida poolaeg edasi seda võrdsemaks mäng kujunes, kuid esimese pealelöögini jõudis Tottenham alles mängu 40. minutil. Poolaeg lõppes võitlusliku viigiga.

Teist pooalega alustasid mõlemad võistkonnad aktiivselt, aga Tottenham jõudis 50. minutil esimesena sihile, kui nurgalöögist tulnud palli suutis peaga osavalt väravasse saata meeskonna staarründaja Harry Kane. United ei jõudnud šokist veel toibuda, kui juba kaks minutit hiljem pääses löögile Lucas, kes palli kindlalt David de Gea seljataha saatis ja Tottenhami 2:0 juhtima viis.

Kuigi United proovis meeleheitlikult tagasi mängu saada, ei suudetud siiski liiga ohtlike olukordi tekitada. 85. minutil lõi viimase naela Unitedi kirstu taaskord kaitseliini taha pääsenud Lucas, kes palli kindlalt tagumisse nurka suunas ja Tottenhami fännid lasid täiest kõrist Unitedi peatreenerile Jose Mourinhole laulu, mille sõnumiks oli: «Sa oled hommikuks vallandatud!"»

Tottenham jätkab pärast kolme peetud kohtumist liigas täiseduga, paiknedes liigas teisel kohal. United on kolme mänguga teeninud vaid 3 punkti, millega ollakse 13. kohal.


Enne kohtumist:

Kaks suve tagasi Manchester Unitedi peatreeneriks asunud Mourinho võitis klubiga esimesel hooajal liigakarikasarja ja Euroopa liiga ning saavutas mullu kõrgliigas teise koha. Arvestades auku, kuhu Man United pärast Sir Alex Fergusoni 2013. aasta erruminekut oli vajunud – ei ainsatki tiitlit ega kohta esikolmikus –, tuleb Mourinho tööd tulemuste kontekstis hinnata edukaks.

Ometi on ta kolmanda hooaja hakul jõudnud olukorda, kus usk temasse hakkab kaduma. Nädala eest võõrsil Brightonilt ilmetu mänguga saadud 2:3 kaotus kombineerituna Mourinho turtsuva käitumise ning silmnähtava rahulolematusega klubi juhtkonna poolt langetatud värbamisotsuste osas viitavad, et portugallase aeg võib hakata otsa saama.

Mourinho ongi terve oma eduka karjääri jooksul olnud lühikeste sutsakate mees - reeglina püsib ta ühes töökohas kaks-kolm aastat. Aga seni pole ta kordagi lahkunud ametist ilma meistriks tulemata. Praeguse seisuga oleks üllatav, kui ta suudaks sama korrata Manchester Unitedis, sest meeskonna esitused pole esikohavõitluse tarbeks piisavalt head ning Mourinhot peetakse kõige tõenäolisemaks järgmiseks ametist lahkujaks terves Premier League'is.

Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho intensiivne vestlus poolkaitsja Paul Pogbaga teise vooru kohtumises Brightoniga, mille meeskond 2:3 kaotas.
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho intensiivne vestlus poolkaitsja Paul Pogbaga teise vooru kohtumises Brightoniga, mille meeskond 2:3 kaotas. Foto: Alastair Grant / AP
Tottenham Hotspuri poolkaitsja Christian Eriksen ja Manchester Unitedi poolkaitsja Paul Pogba mulluses Inglismaa kariksarja poolfinaalis.
Tottenham Hotspuri poolkaitsja Christian Eriksen ja Manchester Unitedi poolkaitsja Paul Pogba mulluses Inglismaa kariksarja poolfinaalis. Foto: GLYN KIRK / AFP

Miks? Üha enam võtab võimust usk, et Mourinho aeg on ümber. Eelkõige kõvale kaitsele baseeruvate mänguplaanidega edu saavutanud portugallase meeskond paistab näiteks tema suure rivaali Pep Guardiola juhendatava Manchester City’ga justkui teisest ajastust pärit olevat. Lisaks kiirgab Man Unitedist üha enam signaale, et mitmed juhtmängijad pole Mourinho liidrioskustes veendunud. Ning see, et lihtsam on välja vahetada treener kui meeskond, on tippjalgpallis vana tõde. Eriti, kui kolm hooaega järjest Madridi Realiga Meistrite liiga võitnud Zinedine Zidane hetkel turul saadaval…

See kõik muudabki tänase mängu Tottenhamiga Mourinho jaoks väga tähtsaks – kaotus või isegi viik paneksid ta jalgealuse rohkem kõikuma, võit praegu täisedu omava meeskonna üle maandaks pingeid.

Kas Alexis Sanchez naaseb?

BBC teatel võib juhtuda, et Mourinho saab täna kasutada Brightoni-mängu kerge kubemevigastuse tõttu vahele jätnud Alexis Sanchezit. Samuti võivad vigastuspausilt naasta Nemanja Matic ja Antonio Valencia.

Manchester Unitedi ääreründaja Alexis Sanchez.
Manchester Unitedi ääreründaja Alexis Sanchez. Foto: OLI SCARFF / AFP

Tottenhami peatreener Mauricio Pohettino ei saa endiselt kasutada Lõuna-Korea ründajat Son Heung-mini, kes esindab rahvusmeeskonda Aasia mängudel. Ent Inglismaa koondise kapten Harry Kane on alustanud hooaega resultatiivselt.

Omapärane olukord puudutab väravavahti ja Tottenhami kaptenit Hugo Lloris'd - Prantsusmaa koondise maailmameistriks tulnu jäi neljapäeva õhtul Londoni politseile vahele purjus peaga autojuhtimisega.

Statistikakild: Tottenham on kaotanud kõik neli eelmist Old Traffordi staadionil peetud Premier League'i kohtumist ilma ise ainsatki väravat löömata.

Kolme mängu järel omavad Premier League'is täisedu Liverpool, Chelsea ja Watford. Kui Tottenham täna võõrsil võidab, tõusevad ka nemad üheksa punkti peale. Tiitlikaitsja Manchester City kaotas laupäeval hooaja esimesed punktid, kui tegi võõrsil 1:1 viigi Wolverhampton Wanderersiga.

Neljas voor peetakse laupäeval ja pühapäeval. Mulluse esikuuiku (Man City, Man United, Tottenham, Liverpool, Chelsea, Arsenal) omavahelisi duelle selle raames ei mängita.

Loe ka: Kriis Man Unitedis ehk mõttemeistri Mourinho raskeim proovikivi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles