Võigas lugu: rott näris puhkust veetnud Tottenhami jalgpallimeeskonna legendi jala auklikuks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Mabbutt
Gary Mabbutt Foto: https://twitter.com/SpursOfficial

Endine Inglismaa koondislane ja Tottenhami jalgpalliklubi kapten Gary Mabbutt ärkas puhkusel olles hommikul selle peale, et rott oli söönud ära osa tema jalast.

Mabbutt, kes esindas Inglismaa rahvuskoondist 16 korda, oli oma tütrel Lõuna-Aafrika Vabariigis Krugeri rahvuspargis külas. Ühel päeval ärkas ta uiankust aga väga võikal viisil, kui avastas, et tema jala kallal maiustas rott.

Kuna Mabbuttil on küllaltki raskeloomuline diabeet, ei tunne ta oma jalgu eriti hästi, ning nii ei tundnud ta ka korralikult seda, et tema jalg on langenud roti saagiks. «Läksin õhtul magama, aga kuskilt oli tuppa pääsenud rott, kes otsustas minu jala endale söögiks võtta. Ta sõi minu varbasse suure augu, nii et luu oli näha ja lisaks langes saagiks ka suur osa minu jalatallast,» rääksi Mabbutt BBC-le.

«Alguses ütles tütar, et keegi hammustas teda. Tund aega hiljem ärkasin mina selle tundega, et miski hammustas mind käest. Kui ma ärkasin, nägin, et kogu mu jalg on verega kaetud. Kahjuks oli rott nautinud korralikku õhtusööki ilma, et ma seda tundnud oleksin,» rääkis Mabbutt.

57-aastane inglane lendas seepeale tagasi Inglismaale, kus tal tehti operatsioon, pärast mida ta nädala haiglas veetis. Ise suutis Mabbutt aga huumorisoont säilitada: «Ma olen mänginud tõeliselt kõvade jalgpallurite vastu, aga lõpuks suutis üks rott mu jalust niita!»

Mabbutt mängis pikki aastaid Tottenhami meeskonnas, olles võistkonna kapten aastatel 1987-1998. Suurima saavutusena tuli ta 1991. aastal Inglismaa karikavõitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles