Tige Mourinho nahutas mängijaid ja nõudis ajakirjanikelt austust

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho
Jose Mourinho Foto: Martin Rickett / PA Wire/PA Images

Eile hilisõhtul Tottenhamilt hävitava 0:3 kaotuse saanud Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho nõudis ajakirjanikelt tema suhtes austust ning lahkus taas ärritununa pressikonverentsilt. 

Kaks suve tagasi Manchester Unitedi peatreeneriks asunud Mourinho võitis klubiga esimesel hooajal liigakarikasarja ja Euroopa liiga ning saavutas mullu kõrgliigas teise koha. Arvestades auku, kuhu Man United pärast Sir Alex Fergusoni 2013. aasta erruminekut oli vajunud – ei ainsatki tiitlit ega kohta esikolmikus –, tuleb Mourinho tööd tulemuste kontekstis hinnata edukaks.

Ent praegu sellest ei piisa, sest United on kaotanud kolmest liigamängust kaks ning Mourinho töökoht ripub juuksekarva otsas. Pressikonverentsil võeti Mourinho taas pihtide vahele ning portugallane sai vihaseks. 

«Teate, mis tulemus oli? 0:3. 0:3! Kas te teate, mida see tähendab? 0:3! Aga see tähendab ka kolme võidetud meistritiitlit, mida on rohkem, kui teistel 19 treeneril kokku. Mul on kolm, neil on kaks. Austage, austage, austage...» lausus ta ning sammus pressikonverentsilt minema. 

Varasemas intervjuus Sky Sportsile üritas ta aga inimesi veenda, et kaotuses olid süüdi mängijad. «Strateegilises mõttes me ei kaotanud, mänguplaaniga ei kaotanud, aga me kaotasime!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles