Maailma kiireim mees Bolt seisab silmitsi kummalise murega

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma kiireim mees Usain Bolt valmistub end proovile panema jalgpalliväljakutel. Sprindi superstaari kummitab aga kummaline mure – ta ei leia kohe kuidagi head kiirust.

Kaheksakordne olümpiavõitja liitus Austraalia kõrgliiga võistkonna Central Coast Marinersiga ning alustas hiljuti ka raskete treeningutega. Seal on ta avastanud, et jääb teiste palluritega võrreldes aeglaseks. 

«Kõige raskem on teha stopp-liigutusi, sest ma pole harjunud kiirust koguma, siis jälle aeglustama ja uuesti kiirendama. Aga usun, et see on harjumise asi. Mul on veel aega seda tehnikat õppida,» vahendab tema sõnu AFP.

Austraalia kõrgliigahooaeg algab oktoobri lõpus ning Bolti tulevik selgub kuuenädalase testperioodi järel. Pole võimatu, et jamaikalane teenib oma esimese profilepingu ning saab Austraalia kõrgliigas möödunud hooajal viimaseks jäänud meeskonna eest platsile joosta.

Samas võib Bolt juba sel nädalal esimesed mänguminutid teenida, sest reedel kohtutakse treeningmängus amatööridega. «Võib-olla saab ta mõned minutid. Anname endale aru, et asjad, mida palume tal teha, on talle võõrad ning harjumatud,» sõnas peatreener Mike Mulvey.

Konkurendid aga näevad Boltist pigem kahju kui kasu.

«Hetkel toimub Austraalia jalgpalli kõrgliiga arendamine läbi selle, et siia kaasati Usain Bolt. Minu arvates tuleks liigat arendada kvaliteedi tõstmisega. Kui siia tuua mängima mõni staarmängija, siis ta peaks olema kõrgema kvaliteediga kui kohalikud mängijad. Ma ei ole kindel, kas Bolt seda on,» rääkis Adelaide Unitedi peatreener Marco Kurz Austraalia väljaandele the Advocate.

Bolt ise vihast välja ei tee ning tahab anda endast parima. «Mida rohkem mängin, seda enesekindlamalt ja mugavamalt ma end tunnen. Pean end vormi ajama ja võimalikult palju palli puutuma. Pean keskenduma, aega võtma, tark olema ning ennast utsitama, et algkoosseisu pääseda!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles