Ronaldo ostab Hispaania kõrgliigameeskonna

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronaldost saab klubiomanik.
Ronaldost saab klubiomanik. Foto: VANDERLEI ALMEIDA / AFP / Scanpix

Brasiilia jalgpallilegend Ronaldo on väga lähedal sellele, et saada ametlikult Hispaania kõrgliigameeskonna Valladolidi Reali omanikuks.

Cadena Seri teatel kulub tehingu lõplikuks vormistamiseks kaks-kolm nädalat. Ronaldole läheb Valladolidi omandamine maksma 30 miljonit eurot, tänu millele klubi saab tagasi maksta 25 miljoni euro suuruse laenu. Brasiillasest saab ametlikult klubi omanik ja president, praegune president Carlos Suarez taandub aga tegevjuhi ametisse.

Väidetavalt on Valladolidi vastu huvi tuntud ka Hiinast ja Ladina-Ameerikast, kusjuures pakkumised oleksid olnud rahaliselt veel paremad. Klubi eelistas aga ostjana 41-aastast legendi, kes tuli Brasiilia koondisega 1994. ja 2002. aastal maailmameistriks ning lõpetas karjääri 2011. aastal. Ronaldo on varemgi jalgpalliklubi osanike hulka kuulunud, sest 2014. aastal omandas ta 20-protsendilise osaluse Põhja-Ameerika jalgpalliliiga NASLi klubis Fort Lauderdale Strikers, kuid müüs selle mullu maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles