Blogi: Kelly Sildaru võitis karjääri kolmanda maailmameistritiitli (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kelly Sildaru kaitses Uus-Meremaal Cardronas edukalt juunioride pargisõidu maailmameistritiitlit. Sildaru on tänavuselt MMilt võitnud nüüd juba kaks medalit, sest oma tagasitulekuvõistluses teenis ta Big Airi hüpetes hõbemedali.

Sildaru alustas pargisõidu finaali kohe suurepärase katsega ning teenis 95,20 punkti. Teises voorus sai eestlanna kirja samuti kõrgeskoorilise tulemuse - 92,60. Ka kolmandas voorus näitas Sildaru tulemust, mis toonuks talle võistlustel kuldmedali – 93,60.

«Olen nii õnnelik. Vigastusest paranemine on olnud väga raske. Mind teeb õnnelikuks, et saan taas suusatada ja võistelda,» ütles Sildaru võistluste pressiteenistuse vahendusel.

Hõbemedal kuulus Big Airi hüpetes Sildaru ees kulla võitnud 17-aastasele venelannale Anastassia Tatalinale, kes suutis viimasel katsel kirja saada skoori 90,00. Pronksmedali võitis 15-aastane jaapanlanna Kokone Kondo, kellele kindlustas pronksi teise vooru 87,00.

Sildaru on karjääri jooksul juunioride MMilt võitnud nüüd neli medalit. 2017. aastal tuli ta maailmameistriks nii pargi- kui rennisõidus. Tänavuselt MMilt on tal ette näidata lisaks tänasele kuldmedalile veel Big Airi hõbe.

Naiste pargisõidu finaal

  1. Kelly Sildaru (Eesti) 95,20 punkti
  2. Anastassia Tatalina (Venemaa) 90,00
  3. Kokone Kondo (Jaapan) 87,00
  4. Elena Gaskell (Kanada) 79,80
  5. Eileen Gu (USA) 73,40
  6. Lana Prusakova (Venemaa) 70,20
  7. Kirsty Muir (Suurbritannia) 60,40
  8. Constance Brogden (Suurbritannia) 48,00

Järgmisena võistleb Sildaru ajakava kohaselt ööl vastu pühapäeva, kui on kavas rennisõidu kvalifkatsioonivõistlus.

ENNE VÕISTLUST:

Udu ja tuule tõttu lükati mõne päeva eest edasi ka Big Airi hüpped, kus Sildaru sai lõpuks hõbemedali. Seal jäeti kvalifikatsioon viimaks üldse ära ja toimus vaid lõppvõistlus, Sildarule kuulus venelanna Anastassia Tatalina järel ja teise venelanna Lana Pursakova ees teine koht.

Kelly isa ja treener Tõnis Sildaru kinnitas Postimehele, et udu on seganud ka treeninguid, ent: «Kõigil on võrdsed tingimused.»

Sildarul on MMilt kaitsta mullune pargisõidu esikoht.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles