Harukordne luksus - Eesti jalgpallikoondis saab lahingusse minna kõigi parimate meestega

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallimeeskonna edurivi jub mängudes Kreeka ja Soomega eeldatavasti Henri Anier. 
Eesti jalgpallimeeskonna edurivi jub mängudes Kreeka ja Soomega eeldatavasti Henri Anier. Foto: Tairo Lutter

Senise aasta jooksul pole Eesti jalgpallimeeskond publikule suuri rõõmuhetki pakkunud. Balti turniiri avamängus Leedu üle saavutatud 2:0 võit oli tore, ent tollelt võistluselt jäi domineerima järgnenud nörritav 0:1 allajäämine Lätile. Lisaks kaotused võõrsil Gruusiale (0:2) ja kodus Marokole (1:3) ning 0:0 viik Armeenias.

Sügisesed kuus kohtumist Rahvuste liiga C-divisjoni teises alagrupis määravad, kas 2018. aasta läheb Eesti koondisele kirja edukana või mitte. Peatreener Martin Reim sai septembrikuu mängudeks – 8. septembril võõrustatakse Kreekat ja kolm päeva hiljem minnakse Turus vastamisi Soomega – koosseisu valides nautida haruldast luksust: vigastuse tõttu polnud vaja välistada kedagi.

Tõsi, koduklubis pälvitava mänguaja nappuse (ja sellest tuleneva kaheldava vormi) tõttu jäi nii mõnelgi mehel esmaspäeval algavaks koondisekogunemiseks kutse saamata. Mõttekohti, kes väljakule, kes pingile, jagub Reimil neljast liinist kolmes. Vaid edurivis on olukord enam-vähem klaar.

Väravavaht – esinumber Aksalu nühib pinki. 2015. aasta sügisel koondise esiväravavahiks tõusnud ja 2018. aasta MM-valiksarjas kõigis kümnes kohtumises Eesti puuri kaitsnud Mihkel Aksalul napib viimasel ajal mängupraktikat. Ta langes keset hooaega Seinäjoki JK meeskonna pingile ega ole pärast 21. juulit platsile pääsenud.

Veelgi nadimas olukorras on Matvei Igonen, kes on suve jooksul pääsenud koduklubi Lilleströmi eest platsile ühe korra – 2. augustil toimunud Euroopa liiga mängus Austria klubiga Linzi LASK (1:2 kaotus), milles sportlikku pinget nappis, sest avamatši oli Lilleström 0:4 kaotanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles