Ohtlik leitsak vallandas loobumiste ja kriitika laine

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic piinles ise ja vaatas kurbusega ka teiste mängijate piinu. 
Novak Djokovic piinles ise ja vaatas kurbusega ka teiste mängijate piinu. Foto: Timothy A. Clary/AFP/Scanpix

Pääsenud tenniseaasta viimasel suurturniiril teise ringi, teatas endine maailma esireket ja USA lahtiste meistrivõistluste võitja Novak Djokovic: «Ei mäleta, et kunagi varem oleks kuumuse tõttu mängus paus tehtud.»

Aga US Openi korraldajad on otsustanud just säärase käigu kasuks. Kui kasvõi üks tennisist soovib, tõmmatakse meeste mängudes kolmanda ja neljanda seti ning naiste kohtumistes teise ja kolmanda seti vahel kümme minutit hinge. Kuna kaks viimast päeva on New Yorgis olnud ülipalavad (kuni 38 kraadi) ja -niisked (üle 50 protsendi), on seda võimalust ka ohtralt kasutatud.

Kummati pole too õlekõrs kuigi palju aidanud. Üleeile kanti koguni kuue eranditult meeste mängu taha protokolli märge retired (ehk «loobumine»). Kuna loobumiste laine vallandus eriti hoogsalt päeva kuumimatel tundidel, ei tulnud põhjust kaugelt otsida: tappev ilm. Õhtu poole oli kõik taas normis.

Kõige karmima leitsaku ajal väljakul rassinud prantslane Julien Benneteau avaldas arvamust, et sellistes oludes ei tohi mängida. «Korraldajatel vedas, et tagajärjeks olid kõigest loobumised,» lausus maailma 60. number. Üks loobujaist, argentiinlane Leonardo Mayer lajatas aga konkreetselt: «Mängime ilmselt seni, kuni keegi sureb. Ainuke lahendus on kohtumiste lühendamine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles