Galerii: Bigbank paneb õla alla ka Tartu naiste võrkpallile

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavusest hooajast toetab Bigbank nii Tartu võrkpalli meeskonda kui ka naiskonda. Täna anti restoranis Umb Roht mõlemale võistkonnale kätte järgmise kolme aasta toetus, mis on kokku 450 000 eurot. Varem Tartu Ülikool Eedeni nime kandnud naiskond alustab sellel hooajal uue nimega – Tartu Ülikool Bigbank.

Bigbanki juhatuse liige Martin Länts rääkis, et Tartu meeskond on viimaste hooaegade noorenduskuuridest hoolimata väga häid tulemusi näidanud ning sponsori ootusi igati täitnud, mistõttu otsustati neid toetada veel vähemalt järgmised kolm aastat. 

Lisaks meeskonnale toetatakse tänavusest sügisest ka Tartu ülikooli naiskonda, kes võitis eelmisel hooajal kõik kolm tiitlit, mis oli võimalik võita.

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse esimehe Harry Lembergi sõnul on tähtis, et ülikoolilinna esindusnaiskond peab olema eelkõige ülikoolikeskne.

«Peame hariduse omandamist sama oluliseks kui heade mänguoskustega võrkpalluri arenemisvõimalust,» ütles Lemberg. Ta lisas, et uue multifunktsionaalse saali valmimisega on neil ka Eesti parimad treeningu- ja võistlustingimused.

Tartu ülikooli naiskonna eelmise hooaja koosseisust on lahkunud kuus mängijat, neist viis emapuhkusele. Sellele vaatamata soovitakse olla parim nii Eestis kui ka Baltikumis.

Naiskonna tuumik koosneb Tartu ülikooli tudengitest, eesotsas Eesti rahvusnaiskonna liikmete Ingrid Kiiski ja Liis Noormetsaga. Uute tulijatena lisanduvad U20 Eesti meistrid, nurgaründaja Jade Šadeiko ja libero Siiri Mari Sikk. Samuti liitub naiskonnaga rannavõrkpallis Eesti tippu kuuluv diagonaalründaja Juudit Kure-Pohhomov.

Võistkonna vaateväljas on veel Tartu ülikooli õppima asunud Mona Marandi ja Võru SK kasvandik Annabel Huik. Samuti treenivad osaliselt naiskonnaga ja koputavad võistkonna uksele neli andekat noormängijat: sidemängija Kertu Kollo, keskblokeerijad Laura Laas ja Katariina Vengerfeldt ning nurgaründaja Helerin Hansman.

Meeskonnaga on liitunud mitmed uued mängumehed, nimekaim neist eelmisel hooajal Saaremaa võistkonda vedanud Hindrek Pulk. Tagasi tuleb ka austraallane Samuel Walker, kes eelmise hooaja lõpus end vigastas.

«Üritame mõlemad võistkonnad veelgi paremini toimima saada kui eelmisel hooajal. Tartu meeskonna treenerina jätkab tööd eelmise hooaja lõpus peatreeneri toolile tõusnud Andrei Ojamets ning naiskonda hakkab juhtima neile juba tuttav Kristjan Kais,» ütles SK Duo juhatuse esimees Alari Jõesaar.

«Meeste võistkonnas jätkavad koondislased Rait Rikberg, Stefan Kaibald ja Mart Naaber,» lisas Jõesaar. «Sidemängijad on ukrainlane Dmõtro Šlomin ning eelmisel hooajal esiliigas maaülikooli meeskonna võidule viinud, Valgast pärit mängumees Maksim Ševtšenko. Pärnust tõime ära ka Eesti andekaima noormängija Mart Tammearu.»

Bigbank Tartu meeskonna koosseis: Dmõtro Šlomin, Maksim Ševtšenko, Hindrek Pulk, Hergo Hansman, Mart Naaber, Meelis Kivisild, Alex Saaremaa, Stefan Kaibald, Märt Tammearu, Siim Tammearu, Samuel Walker, Rait Rikberg. Läbirääkimisi peetakse Kevin Sooga. Peatreener Andrei Ojamets, abitreenerid Hendrik Rikand ja Argo Meresaar. Füüsilise ettevalmistuse treener ja füsioterapeut Hardi Paas, statistik Mikk Kesküla ja mänedžer Hendrik Rikand.

Tartu Ülikool Bigbank naiskonna koosseis: Liis Noormets, Kristin Kägu, Kertu Kollo, Mari Arak, Renate Pikk, Laura Reiter, Katariina Vengerfeldt, Laura Laas, Ingris Suvi, Juudit Kure-Pohhomov, Kertti Külm, Ingrid Kiisk, Kadi Mägi, Jade Šadeiko, Helerin Hansman, Siiri Mari Sikk ja Mona Marandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles