Kes võidab USA lahtistel eestlannade duelli?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi ja Rebecca Peterson selgitavad välja, kumb kohtub USA lahtiste neljandas ringis ühega õdedest Williamsitest. 
Kaia Kanepi ja Rebecca Peterson selgitavad välja, kumb kohtub USA lahtiste neljandas ringis ühega õdedest Williamsitest. Foto: Sgsan/Zumapress.com/Mega

Kuigi faktiliselt on äsja USA lahtistel kolmandasse ringi jõudnud Kaia Kanepi ainus Eesti au kaitsev tennisist, läheb ta juba täna vastamisi teise Eesti juurtega tennisistiga. Rootsit esindav Rebecca Peterson eesti keelt küll eriti ei räägi, ent tema vanemad on eestlased.

Kanepi võidud nii esimeses ringis Simona Halepi üle kui ka teises ringis maailma 168. reketi Jil Teichmanni üle olid veenvad ning kolmanda ringi kohtumisele läheb ta vastu soosikuna. Seal on tema vastane Rootsi tennisist Peterson, kes asub maailma edetabelis 61. real.

Nagu öeldud, on Petersoni vanemad eestlased. Nimelt sündis 23-aastane Peterson 1995. aastal Stockholmis, viis aastat pärast seda, kui tema vanemad asusid Rootsi elama. Tennisisti isa Mart Peterson oli 1980. aastatel Eesti üks paremaid tennisiste ning tuli paarismängus ka Eesti meistriks.

Eestis käib Peterson tihedast võistluskarussellist hoolimata igal aastal, et külastada oma vanaema. Eestis elab ka tema üks hea sõbranna – Eesti esireket Anett Kontaveit. Peterson on korduvalt välja toonud, et naudib mängijatest kõige rohkem koosolemist just Kontaveidiga, kellega ta on mitmel puhul ka tenniseväljakul vastamisi läinud.

«Ta on pärit Eestist, täpselt nagu minu perekondki. Me mõistame teineteist hästi ning tema ema on isegi minu isa vastu tennist mänginud. Oleme päris mitu korda ka tenniseväljakul kohtunud, kuid enamasti on tema võitnud,» ütles Peterson.

Käimasolev hooaeg on Petersonil olnud karjääri edukaim. Ta jõudis Prantsusmaa lahtistel ja Wimbledonis teise ning nüüd USA lahtistel kolmandasse ringi. Enne USA lahtiseid oli ta karjääri jooksul võitnud 579 000 dollarit auhinnaraha, millest 265 000 on tänavuse aasta teenistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles