Kuldne Sildaru: hoidsin viimases voorus hinge kinni (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Red Bull Content Pool

Kelly Sildaru kaitses Uus-Meremaal Cardronas edukalt juunioride pargisõidu maailmameistritiitlit. Sildaru võit oli veenev, sest kõigi oma kolme katsega oleks ta kaela saanud kuldmedali. Ometi hoidis Sildaru viimase vooru eel hinge kinni.

Põhjuseks 17-aastane venelanna Anastassia Tatalina, kes võitis Sildaru ees Big Airi hüpetes kuldmedali ning seda just viimase katsega. Tatalina tegigi viimases voorus oma parima tulemuse, teenides täpselt 90 punkti, kuid Sildarule jäi ta 5,2 punktiga ikkagi alla.

«Ütlesin enne tema viimast vooru issile: Tal pole keppe käes, ta läheb duublit proovima! Edasi lootsin juba, et ta minust rohkem punkte ei saaks. Mis seal ikka, oli küll närv sees jah,» tunnistas lõbusas tujus Sildaru.

Sildaru päev oli täna perfektne. Ta võitis hommikul kvalifikatsiooni ning tegi seejärel kolm identset võistluskatset, mille eest teenis vastavalt 95,2, 92,6 ning 93,6 puntki. Konkurentidega tegi ta vahe sisse eelkõige käsipuudel. Võrreldes aasta taguse vormiga polnud tema võistluskatsed veel nii heal tasemel, kuid vahe ei olnud ka väga suur.

«Täna oli väga tihe andmine ja viimane ring hoidsime tõesti hinge kinni,» ütles treenerist isa Tõnis Sildaru. «Hüpetel oli Kelly konkurentidega võrdne, aga täna oli tema tugevuseks reilimäng. Sealt tuli ka punktivahe.»

Küsimusele, mis on Sildaru saladus, et ta just pargisõidus viimastel aastatel alistamatu on, ei soostunud Tõnis Sildaru vastama. Õigupoolest ei nõustnunud ta väitega, et Sildaru on pargisõidus alistamatu. «Ei saa öelda, et ta on alistamatu,» ütles Tõnis Sildaru, kes möönis, et viimati ei võitnud tema tütar pargisõidus esikohta kolm-neli aastat tagasi. «Teised on tugevamaks saanud ning meil on õnne olnud. Täna oli lihtsalt Kelly päev ja Kelly oli väga heas hoos.»  

Teatavasti on Sildaru võistlused Uus-Meremaal pidevalt edasi lükkunud. Sportlase enda sõnul pole see tema jaoks olukorda raskemaks teinud. Isa hinnangul on aga kõigil võrdsed tingimused. «See on selle spordi eripära ning mägedes võib ilm heitlik olla. Kelly ise on selle tee endale valinud ja ta peab selliste asjadega arvestama,» ütles Tõnis Sildaru.

Pronksmedali võitis täna 15-aastane jaapanlanna Kokone Kondo, kellele kindlustas pronksi teise vooru 87,00. Kas tegu on uue Kelly Sildaruga? «Raske öelda, kas keegi on uus Kelly. Juuniorides on konkurents väga tihe. Eriti on seda näha meeste puhul. Kevadel X-mängudel Big Airis kuldmedali võitnud norrakas jäi MMil viiendaks,» tõi Tõnis Sildaru näite.

Järgmisena ootab Sildaru ees rennisõidu kvalifikatsioonivõistlus, mis ajakava kohaselt on kavas ööl vastu pühapäeva. Tiheda graafiku tõttu pole Sildaru rennisõitu nii palju harjutada saanud kui sooviks. Näiteks tänagi toimus võistluste ametlik treening ajal, kui tema võitles pargisõidu kvalifikatsioonis finaalkoha eest.

«Eks olen tõesti rennisõitu kõige vähem teinud, aga ma tunnen end rennis ikkagi päris hästi,» lausus Sildaru, kes kinnitas, et mullu vigastatud põlv talle valu ei tee ning võistlustel ta selle peale ei mõtle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles