Ronaldo ootamatu käitumise taga on ilmselt solvumine

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Foto: Insidefoto / imago/Insidefoto

Eile loositi Monacos jalgpalli Meistrite liiga alagrupid ning jagati välja auhindu möödunud aasta parimatele. Ning kuigi suvel Juventusega liitunud Cristiano Ronaldo võitis kaks auhinda, ei ilmunud ta auhinnatseremooniale kohale.

Ürituse korraldajatel polnud õrna aimugi, et Ronaldo sinna kohale ei ilmu. Portugallase jaoks oli eraldatud istekoht ning kohal oli isegi tema isiklik fotograaf. Ent kui saalis tuled põlema pandi, oli jalgpallitähe istekoht tühi. See oli üllatuseks ka tema Madridi Reali endistele meeskonnakaaslastele.

Ronaldo löödud värav Juventuse vastu valiti Meistrite liiga hooaja parimaks, samuti teenis Ronaldo parima ründemängija tiitli. Ent hooaja parimaks mängijaks valiti hoopis Madridi Reali poolkaitsja Luca Modric. Just see on väidetavalt põhjus, miks Ronaldo üritusele kohale ei tulnud.

Sellel teemal on sõna võtnud juba ka Ronaldo agent Jorge Mendes. «Ta lõi 15 väravat, kandis Madridi Reali enda seljas ning vallutas taaskord Meistirte liiga. On naeruväärne, et teda parimaks ei valitud,» ütles Mendes.

Ka Juventuse direktor Beppe Marotta on kiirelt ära õppinud, et Ronaldot puudutavates küsimustes tuleb probleemide vältimiseks alati portugallase poolt olla. «Oleme pettunud, et tema auhinda ei võitnud. See auhind tuleks välja anda Meistrite liiga, mitte maailmameistrivõistluste põhjal. Ma ei taha kohtunike otsust alavääristada, aga mina oleksin hääletanud Ronaldo poolt. Ütlen seda kui jalgpalli armastaja, mitte Juventuse töötaja.»

Samas sätestab UEFA auhinna statuut üheselt mõistetavalt, et arvesse võetakse esitusi nii klubis kui ka koondises. Ainuke piirav kriteerium on, et mängija peab kuuluma UEFA liikmesriigi klubisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles