Pajusalu: Eesti alagrupis on tugevaim vastane Belgia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimo Pajusalu.
Raimo Pajusalu. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Võrkpalli EM-valikturniiri loos tahtis, et omavahel hakkaksid jälle madistama «vanad sõbrad» Eesti ja Holland. Ära ei maksa unustada Belgiat, kes võib alagrupi esikoha nimel sõna sekka öelda.



2013. aastal Poolas ja Taanis peetavale Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile pääseb alagrupi võitja, teise koha omanik mängib play-off’i. Eesti, Hollandi ja Belgia kõrvale lisandub B-gruppi ilmselt Iisrael, kellel ei tohiks tekkida raskusi Andorra alistamisega.

«Kui välja arvata C-grupp, kus Tšehhimaa sai minu unistuste vastased, on ülejäänud grupid võrdse vitsaga löödud. Meil ja A-grupis pole kindlat soosikut,» kommenteeris Eesti koondise peatreener Avo Keel laupäeval Luksemburgis toimunud loosi.

Mäletatavasti sai Eesti teel tänavusele EMile Hollandist kahel korral jagu, šokeerides nõnda võrkpalliüldsust. Sel suvel juhendas kuulsusrikka ajalooga tulpidemaa rahvusmeeskonda uus mees, koondisega Barcelona olümpial hõbeda võitnud Edwin Benne, kes vahetas välja Pärnust noruspäi lahkunud Peter Blange. Läinud suvel kasutas Benne Euroopa liigas noorema põlvkonna mängijaid, kes koondist Final Fouri viia ei suutnud. Näis, kas Benne järgib sama taktikat ka tuleval aastal või kutsub tagasi kogenud kaardiväe.

«Vaevalt Hollandi-sugune riik teist korda EMilt välja jäämist taluda suudab,» viitas Keel vihaseks aetud vastasele.

Belgia tuli viimasel EMil Eesti järel 13. kohale. Alagrupis saadi 3:1 jagu Prantsusmaast, kuid 1:3 kaotus Itaalialt ja 0:3 allajäämine Soomele kustutasid edasipääsulootused. Kolm aastat Belgia tippklubis Roeselare Knack leiba teeninud Eesti koondise temporündaja Raimo Pajusalu peab just selle riigi esindusmeeskonda tugevaimaks vastaseks.

«Belglased pole kindlasti sellised, kes löövad palle tugevasti kolme meetri sisse ja teevad efektseid punkte, nende trumbiks on hea üldmäng,» teadis Pajusalu. «Kõik nende põhimehed karastuvad aastast aastasse Euroopa tippkonkurentsis. Need, kes välisklubidesse ei kuulu, mängivad Maaseiki Nolikos või Roeselare Knackis. Seal on noor põlvkond pead tõstmas ja väga kogenud sidemängija vägesid juhatamas.»

Iisrael jäi eelmisel EM-valikturniiril alagrupis Sloveenia, Hispaania ja Ungari järel viimaseks. Eesti kohtus Iisraeliga viimati 2007. aastal Mogiljovis peetud sõprusturniiril ja seal tuli vastu võtta 1:3 kaotus. Ametlikud kohtumised on meie mehed aga võitnud. «Iisraeli vastu mängides tuleb olla tähelepanelik,» toonitas Keel.

Sinisärklaste võimalusi jõuda kolmandat korda järjest Vana Maailma 16 parema sekka tõstab teadmine, et tuleva aasta septembris peetava valiksarja teine turniir toimub 13.–16. septembrini Eestis. Nädal varem mängitakse Belgias, ilmselt Antwerpenis. Kui Eesti peaks saama teise koha, tuleb play-off’i vastane D-grupist.

ALAGRUPID
A-grupp: Türgi, Portugal, Valgevene, Suur­britannia/Albaania
B-grupp: Eesti, Belgia, Holland, Andorra/Iisrael
C-grupp: Tšehhimaa, Austria, Makedoonia, Šveits/Horvaatia
D-grupp: Soome, Kreeka, Montenegro, Küpros/Rumeenia
E-grupp: Sloveenia, Saksamaa, Ukraina, Luksemburg/Rootsi
F-grupp: Prantsusmaa, Hispaania, Läti, Ungari
Play-off-paarid 3. ringis
1. paar – C-alagrupp vs E-alagrupp
2. paar – D-alagrupp vs B-alagrupp
3. paar – A-alagrupp vs F-alagrupp

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles