Joonas Tamme koduklubi sai Euroopa liiga alagrupiturniiriks soodsa loosi

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarpsborgi keskkaitsja Joonas Tamm.
Sarpsborgi keskkaitsja Joonas Tamm. Foto: Sarpsborg 08

Jalgpalli Euroopa liigas loositi täna alagrupid. Ainsa eestlasena on tänavu võistlustules Joonas Tamm, kelle koduklubi Sarpsborg alistas play-off'is kahe mängu kokkuvõttes Tel Avivi Maccabi 4:3 (3:1 ja 1:2).

48 alagrupiturniirile jõudnud klubi seas oli Sarpsborgi asetus madalaim ehk nad kuulusid neljandasse loosiurni. Eesti koondise keskkaitsja koduklubi sattus fortuuna tahtel alagruppi I, kus nad kohtuvad Istanbuli Besiktase (Türgi), Genki (Belgia) ja Malmöga (Rootsi).

Sarpsborg vältis ühte alagruppi sattumist Inglismaa, Saksamaa, Hispaania, Itaalia, Prantsusmaa, Portugali ja Venemaa tippklubidega. Seega tuleb nende loosiõnne pidada (väga) heaks.

Ülejäänud alagruppide puhul väärivad märkimist järgmised nüansid:

B-alagrupp: ühte nelikusse sattusid kaks energiajoogigigandi Red Bulliga väga tihedates suhetes olevat võistkonda - RB Leipzig (Saksamaa) ja Salzburg (Austria). 2017-18 Meistrite liiga hooaja eel kõrvaldati klubide omanikesuhetest juriidilised takistused, mis välistanuks nende osalemise samas võistlussarjas. Seega juriidiliselt on kõik korrektne ning väga ebatõenäoline, et emb-kumb teineteisele sportlikke teeneid hakkaks osutama. Aga tegu on esimese näitega, kui sama «spordikontserni» kaks üksust eurosarja võistlusmängus vastamisi lähevad.

E-alagrupp: Londoni Arsenalil läks loosiga hästi. Kui Lissaboni Sporting on korraliku tasemega vastane, siis Qarabag (Aserbaidžaan) ja Vorskla (Ukraina) ei tohiks Inglismaa tippklubile suuremaid raskusi valmistada.

F-alagrupp: esimese Luksemburgi klubina eurosarjas alagrupiturniirile jõudnud Dudelange'il loosiga ei vedanud, sest satuti kokku kolme gigandiga. Vastasteks on kevadel seitsme-aastase pausi järel Kreeka meistritiitlist ilma jäänud Olympiacos, seitsmekordne Euroopa meister AC Milan ja Hispaania klubi Real Betis.

G-alagrupp: üks viiest neli eelringi edukalt läbinud klubist, šotlaste Glasgow Rangersi loos oli päris hea. Villarreali, Viini Rapidi ja Moskva Spartaki koosluses ei olda edasipääsule soosikud, aga hooaja algus peatreener Steven Gerrardi käe all on olnud paljulubav.

H-alagrupp: ainuke alagrupp, kus on koos kolm esindajat Euroopa viiest tugevamast liigast, antud juhul Serie A-st, Ligue 1-st ja Bundesligast. Rooma Lazio, Marseille Olympique'i ja Frankfurti Eintrachti kõrvale sattus Limassoli Apollon (Küpros).

K-alagrupp: tugeva Ida-Euroopa hõnguga kooslus. Prantsusmaa klubi Rennes'i ootavad kolm võistlusreisi itta, sest alagrupikaaslasteks on Jablonec (Tšehhi), Kiievi Dinamo (Ukraina) ja Astana (Kasahstan).

L-alagrupp: Londoni Chelsea vältis teiste Euroopa tippliigade esindajaid. Saloniki PAOK näitas Meistrite liiga eelringides südikaid esitusi ja on tugev vastane, aga nelikust, kuhu kuuluvad veel Borissovi Bate ja Szekesfehervari Vidi (endine Videoton), peaks Chelsea rahulikult läbi minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles