Ott Tänak pole Toyotaga lõpuni rahul: meil on veel arenguruumi

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: EP

Ott Tänak on näidanud viimastel rallidel suurepärast kiirust ning on tõenäoliselt hetkel kõikide konkurentide jaoks WRC-sarjas kõige raskem vastane. Lisaks usutakse, et Toyota masin on pärast uuendusi veidi parem, kui teiste tootjate autod. Vaatamata sellele leiab Tänak, et arenguruumi on veel piisavalt.

Pärast Soome ja Saksamaa MM-rallide järjestikuseid võite hakkab Tänak pärast ebaõnnestunud hooaja keskpaika taas MM-tiitli heitlusesse sekkuma. Hetkel on saarlane veel 36 punkti sarja liidrist Neuville'ist maas, kuid teisel kohal oleva valitseva maailmameistri Sebastien Ogier'ga on vahe vaid 13 punkti.

Vaatamata sellele, ei ole Tänak Toyota võistlusmasinga lõpuni rahul: «Ma ei tunne, et Toyota oleks veel nagu minu auto. Ma saan aru, et siin masina juures on veel mitmeid komponente, mida saaks tunduvalt paremaks muuta,» rääkis Tänak Autosport.com-ile.

«Me teeme selle nimel kõvasti tööd, et Toyotat paremaks arendada, üritame töötada välja uusi komponente. Ma ei tea hetkel veel, millal me neid kasutada saame. Mõistan, et arenguruumi on meil veel piisavalt,» rääkis Tänak.

«Mootor on meil väga korralik, me nägime seda Saksamaa rallil paremini kui Soomes. Saksamaal loeb kiirendusvõime ja jõud rohkem. Kui me saame autole juurde need osad, mida arendame, suudame me olla veelgi kiiremad ja siis tunneksin ma ennast ka autos mugavamalt,» lausus Tänak.

Tänaku arust tuleb autoga veidike üldisemalt vaeva näha: «Meile meeldiks, kui veidi keerukamates oludes suudaks auto paremini töötada. Kui ilm on hea, on ka meie auto hea. Kui olud muutuvad keerulisemaks, on meil kohe autoga veidi probleeme,» rääkis saarlane probleemidest, millele üritatakse lahendusi leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles