Galerii: Poom, Piiroja, Oper ja sõbrad mängisid Lillekülas Soome tähtedega viiki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti legendide koondis kohtus Lilleküla staadionil Soome legendide koondisega. Pärast võrdset lahingut lõppes mäng 2:2 viigiga.

Võitluslik mäng algas paremini põhjanaabrite jaoks, kui juba kaheksandal minutil jõudis Paulus Roiha sihikule, viies Soome meeskonna 1:0 juhtima. Roiha jõudis oma karjääri jooksul mängida nii Belgia kui ka Hollandi kõrgliigades. Soome koondises 20 mängu pidanud Roiha tegi karjääri jooksul rahvusmeeskonna särgis skoori neljal korral.

Eesti legendide koondis suutis aga poolaja keskel saavutada hea surve tagajärjel penalti, mida asus lööma Argo Arbeiter, kes esindas Eesti koondist 29 korda. Kuigi Arbeiteri löögile sai Soome väravavaht Olli Huttunen käe vahele, maandus pall siiski võrgus ja poolajale mindi vastu viigiseisus.

Teist poolaega alustas Soome hästi. 55. minutil teeniti trahvikasti lähistel  karistuslöök, mille soomlased kavala kombinatsiooniga lahti mängisid. Sealt tulnud tsenderdus suunati küll posti, kuid esimesena reageerisid ikkagi soomlased ja mõne meetri pealt lükkas palli  segamatult väravasse Kari Rissanen.

Eesti ei olnud siiski veel oma viimast sõna öelnud ja nii andis 57. minutil Sergei Terehhov paremalt äärelt täpse tsenderduse, mille suunas osavalt peaga väravasse Ingemar Teever. Kuigi võimalusi oli mõlemal võistkonnal, lepiti siiski lõpuks 2:2 viigiga.

Eesti koondiste algkooseisu kuulusid: Mart Poom, Teet Allas, Andrei Stepanov, Raio Piiroja, Karl Palatu, Marko Kristal, Martin Reim, Joel Lindpere, Sergei Terehhov, Tiit Kõmper, Andres Oper. 

Vahetusmängijatena olid Eesti koondise kooseseisus veel Sergei Pareiko, Andrei Borissov, Mati Pari, Jevgeni Novikov, Liivo Leetma, Hans Näks, Ingemar Teever, Alo Bärengrub, Tihhon Šišov, Sergei Hohlov-Simson, Argo Arbeiter, Aivar Anniste, Igor Prins, Aleksander Saharov, Kristen Viikmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles