Alistamatuse oreooli tõrjuv Kelly Sildaru jätkab uskumatut võiduseeriat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Vaughan Brookfield

26. veebruaril 2013 võitis üheksa päeva varem 11. sünnipäeva tähistanud Kelly Sildaru oma esimese kaalukama rahvusvahelise võistluse, kui pälvis pargisõidus esikoha Alpides toimuva freestyle-suusatamise sarja SFR Tour etapil Varsis Prantsusmaal.

Viis päeva hiljem, 5. märtsil 2013 võistles Sildaru Kitzsteinhornis, kus toimusid Austria lahtised meistrivõistlused. Seal sai ta kolmanda koha. Teda edestanud sakslanna Lisa Zimmermann ja britt Katie Summerhayes on viimased naised, kes suutnud pargisõidus Sildaru alistada. Järgnenud on võidumarss. Eesti neiu paremust on tunnistada tulnud eranditult kõigil pargisõiduvõistlustel, kus Sildaru on startinud.

Freestyle-suusatamise kommertsvõistluste üle arvet pidava veebilehe AFP (Association of Freeskiing Professionals) ja Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) andmebaaside järgi on Sildaru pärast toda 2013. aasta 5. märtsi võitnud 25 rahvusvahelist pargisõiduvõistlust järjest (neile lisanduvad ka mõned kohalikud võistlused Eestis). Vaata, kust otsast tahad – tegu on läbinisti fenomenaalse seeriaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles