Blogi: šokkalgusest üle saanud Kanepi kaotas lõpuks ikkagi Williamsile (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaia Kanepi kaotas USA lahtiste tennisemeistrivõistluste neljandas ringis Serena Williamsile 0:6, 6:4, 3:6.   

Kanepi jaoks algas kohtumine Arthur Ashe'i nime kandval peaväljakul kohutavalt. Kõigest 18 minutit kestnud avaseti kaotas ta kuivalt 0:6. Kanepi tegi avasetis ainult viis lihtviga ehk teisisõnu oli Williams mängu alguses ülidomineeriv.

Teine sett algas Kanepile juba meelepärasemalt, sest kohe esimeses geimis murdis ta Williamsi servi. Teist korda murdis ta ameeriklanna seitsmendas geimis, kuid kaotas seejärel kohe oma pallingugeimi otsa. Lõpuks suutis Kanepi ikkagi juhtseisu hoida ning mängu otsustavasse setti viia.

Seal mängis aga kindlamalt Williams, kes läks teises geimis setti murdega juhtima ning hoidis eduseisu lõpuni välja.

Kanepi ja Williams on nüüd omavahel kohtunud viiel korral ning võitjana on väljakult alati lahkunud ameeriklanna. Küll aga murdis Kanepi nukra seeria, sest enne USA lahtiste neljanda ringi mängu polnud ta ameeriklanna vastu võitnud mitte ühtegi setti.

Tavapäraselt võimsalt servinud Williams lõi tund ja 36 minutit kestnud mängus 18 serviässa ning tegi 4 topeltviga. Kanepi samad näitajad olid 4 ja 3. Äralööke sai Williams kirja 46, Kanepi 22. Lihtvigu kogunes Williamsil 22, Kanepil 18.

Turniiri veerandfinaalis kohtub Williams Karolina Pliškovaga, kes alistas neljandas ringis Ashleigh Barty 6:4, 6:4.

Kohtumine on kavas väljaku teise mänguna. Avalöögi teevad seal meeste maailma esireket Rafael Nadal ja grusiin Nikoloz Basilashvili. Eesti aja järgi algab esimene mäng kell 19.00 ehk Kanepi ja Williams pääsevad platsile parimal juhul kella 21 paiku või isegi hiljem. Näiteks kolmandas ringis kulus Nadalil noore venelase Karen Hatšanovi alistamiseks neljas setis koguni neli ja pool tundi.

Enne mängu:

Kanepi šokeeris avaringis 6:2, 6:4 võiduga maailma esireketit Simona Halepit, alistas seejärel 6:4, 6:3 šveitslanna Jil Teichmanni ja kolmandas ringis 6:3, 7:6 (3) Eesti juurtega rootslanna Rebecca Petersoni. Williams oli avaringis 6:4, 6:0 üle poolatarist Magda Linettest, alistas seejärel 6:2, 6:2 Carina Witthöfti ja kolmandas ringis ülikindlalt 6:2, 6:1 vanema õe Venuse. Kolmanda ringi mängu õe vastu nimetas Williams ise pärast oma parimaks esituseks võistluskarussellile naasmise järel.

Endine maailma esireket ja 23-kordne slämmiturniiri võitja Williams tunnustas pärast kolmanda ringi mängu pressikonverentsil Kanepi mänguoskusi. «Ilmselgelt teab ta, kuidas võita, kui ta alistas esimese asetusega mängija,» viitas Williams tänavuse turniiri avaringile. «Oleme omavahel palju kohtunud ja nii mõnigi mäng on olnud tasavägine. Aga iga kohtumine on uus. Ta oskab igatahes väga head tennist mängida,» sõnas Williams.

Kanepi ja Williams on varem kohtunud neljal korral ning alati on peale jäänud ameeriklanna, kuid kõik mängud on olnud tasavägised. 2008. aastal võitis Williams Miami Mastersil 6:3, 6:3 ning sama aasta Wimbledoni turniiril 7:5, 6:3. Aasta hiljem oli Williams Pekingis parem 7:5, 6:4 ning viimati oldi vastamisi päevapealt neli aastat tagasi just nimelt US Openi neljandas ringis nagu nüüdki. Siis olid Williamsi võidunumbrid jälle 6:3, 6:3.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles