Ametlik: Margus Hunt mahtus Coltsi koosseisu, palk 2,5 miljonit

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indianapolis Coltsi äärekaitsja Margus Hunt.
Indianapolis Coltsi äärekaitsja Margus Hunt. Foto: Indianapolis Colts

Laupäeval saabus ametlik kinnitus, et Margus Hunt alustab 9. septembril kuuendat hooaega ameerika jalgpalli profiliigas NFL, sest Indinapolis Colts nimetas ta 53 põhihooajaks registreeritud mängija sekka.

Kui suve hakul pidasid mitmed Coltsi vaatlejad Hundi meeskonda jäämist äärekaitsjate positsioonil valitsenud suure konkurentsi tõttu pigem ebatõenäoliseks, siis treeninglaagrite ja kontrollkohtumiste käigus murdis eestlane end hoopis põhikoosseisu.

Kevadel Chuck Pagano asemel ametisse asunud peatreener Frank Reich ja klubi uus kaitsemängu juht Matt Eberflus otsustasid muuta kaitsemängu skeemi. Pagano eelistatud 3-4 asemel võeti tarvitusele 4-3, mida Hunt mängis ka kõik neli Cincinnati Bengalsis veedetud aastat (2013-16).

Kas tegu oli tuttava skeemi, lisandunud kogemuste, paranenud mängu(lugemis)oskuste või kombinatsiooniga neist kõigist kolmest, ei saa kindlalt öelda. Aga Hunt tõusis treeningkohtumiste käigus Coltsi algkoosseisumeheks, mis on tema senise NFLi karjääriga võrreldes uus tase.

Bengalsis ei kuulunud Hunt algkoosseisu kunagi. Mullu Coltsis viies kohtumises, aga need toimusid hooaja lõpusirgel, kui meeskond oli minetanud lootuse jõuda play-off'i. Praeguse seisuga peaks Hunt aga kuuluma Coltsi algkoosseisu 9. septembril toimuvas hooaja avamängus, kus vastaseks Bengals.

Äärekaitsja positsioonil algkoosseisu kuulumine ei tähenda Hundi jaoks tohutu suurt mänguaja tõusu, sest füüsiliselt väga nõudlikul positsioonil vahetatakse mängijaid kohtumise jooksul sageli. Küll aga on Hundil põhjust eeldada, et viibib senisest rohkem platsil võtmeepisoodides.

Treeningkohtumiste jooksul opereerivad kõik NFLi meeskonnda 90-mängijalise koosseisuga, kellest põhihooajaks registreeritakse 53, kellest omakorda mahuvad igaks mänguks koosseisu 46.

Et teenida välja lepingusse kirjutatud maksimaalne selle hooaja palgasumma (2,5 miljonit dollarit), peab Hunt mahtuma kõigis 16-s põhihooaja kohtumises 46 rõivastuva mängija sekka. Tasub meeles pidada, et nagu NFLis tavaks, on klubil õigus igal hetkel mängijaga sõlmitud leping ühepoolselt katkestada.

Senise viie NFLis mängitud hooajaga on Hunt teeninud ligi 5,8 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles