Le Mansi autoga tutvust teinud Tänak: autoralliga võrreldes teine maailm (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: TGR

Pärast Saksamaa MM-rallit oli Ott Tänakul võimalus külastada Toyota Motorsport GmbH, kus valmivad eestlaste võistlusauto mootorid. Lisaks tehnikaga tutvumisele sai Tänak aimu ka Le Mans sarja masinatest, mille vastu saarlane huvi üles näidanud on. 

«See on meie meeskonna traditsioon, et tulla pärast Saksamaa rallit siia ja kohtuda meeskonna liikmetega, kes valmistavad meile mootoreid. See on suurepärane võimalus meie jaoks näha, kuidas nad meie masina mootorit arendavad,» rääkis Toyota meeskonna tegevdirektor Mia Miettinen videos. 

Lisaks kõigele sellele said rallisõitjad testida Le Mans masina simulatsioonimudelit, mis on tehtud ülimalt realistlikult, et seadistada päris autot eelseisvateks võistlusteks. Ott Tänak on varasemalt maininud, et tulevikus on ta huvitatud proovima peale WRC ka just nimelt Le Mans sarja.

«Meil oli täna võimalus katsetada võidusõidu simulaatorit. Oli huvitav tunda, kuidas on istuda põrandal ja mitte midagi välja näha väga suurel kiirusel. Tundub, et see on autoralliga võrreldes veidi teine maailm. Samas oli see väga vinge kogemus esimese aimduse saamiseks ka sellelt spordialalt. Loodetavasti tuleb meil ka tulevikus selliseid võimalusi,» rääkis Tänak.

Peale selle külastati ka Toyota kollektsiooni erinevatest ralliautodest ja ringrajaautodest. Sellest võimalusest tundis suurimat rõõmu Jari-Matti Latvala, kes ka ise ralliautosid kogub: «Ma tõesti armastan ralliautosid ja see oli minu jaoks nagu unistuse täitumine. Ma kogun ka ise Toyotasid, nii et selline võimalus kõike seda siin näha oli minu jaoks imeline võimalus.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles