Mourinho nõustus tingimisi vanglakaristusega ja maksab kopsaka trahvi (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho.
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho. Foto: DARREN STAPLES / REUTERS /Scanpix

Nagu Manchester Unitedi peatreeneril Jose Mourinhol oleks veel vähe muresid, pidi ta tegelema ka Hispaania prokuratuuri süüdistustega maksupettuse osas. Lõpuks jõudis Mourinho prokuratuuriga kohtuvälise kokkuleppeni. 

Kuigi Mourinho eitas algul Hispaania maksuameti süüdistusi, nagu ta oleks Madridi Reali peatreeneriametis viibitud ajal kõrvale hiilinud maksude tasumisest summas 3,3 miljonit eurot, jõudis ta nüüd kokkuleppeni. 

Nüüd peab portugallane maksma kokkuleppe osana Hispaania riigile tagantjärele 60% nimetatud summast ehk 1,98 miljonit eurot. Mourinho nõustus ka aastase tingimisi vanglakaristusega.

«Ma lahkusin Hispaaniast 2013. aastal teadmises, et minu maksuküsimustes oli kõik seaduspärane. Paari aasta pärast sain ma teada, et minu kohta algatati juurdlus. Mulle öeldi, et pean olukorra lahendamiseks tasuma summa X. Ma ei vastanud, ma ei vaielnud, ma maksin, ma allkirjastasin paberid,» oli mehe kokkuvõte oma saagast, vahendab El Mundo Deportivo. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles