Ukraina koondise uut vormi ehib jalgpalli MMil skandaali tekitanud loosung «Au Ukrainale!» (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina koondise uus mängusärk
Ukraina koondise uus mängusärk Foto: twitter.com

Mäletatavasti oli sellel suvel Venemaal toimunud MMi suurimaks skandaaliks Horvaatia abitreener Ognjen Vukojevici video, kus ta koos koondise kaitsja Domagoj Vidaga pärast võitu Venemaa üle avaldas au Ukrainale.

Horvaatia alistas penaltitega 4:3 Venemaa koondise ja sammus edasi poolfinaali. Pärast mängu tegi Vukojevic video, kus ta koos Vidaga hüüdis videos: «Au Ukrainale! See võit on pühendatud (Kiievi) Dinamole ja Ukrainale. Läheb, läheb! Edasi, Horvaatia!»

FIFA otsustas hoiatada Horvaatia koondist, kuna nende sõnul oli tegu poliitilise avaldusega. Paljud venelased olid horvaatide peale tõeliselt vihased, samas kui ukrainlased olid vihased FIFA peale, kes otsustasid sellise asja poliitilise sõnumi levitamiseks nimetada.

Nüüd kaks kuud pärast juhtunut otsustas Ukraina koondis teha FIFAle ning kõikidele venelastele MMi skandaali meenutamiseks stiilse lükke. Nimelt kaunistab Ukraina jalgpallikoondise uut mänguvormi kuulsaks saanud avaldus. Ukraina koondise mängusärgi seljal on kirjas «Ukraina», mille alla on uuel vormil lisatud ka auavaldus.

Ukraina koondis kohtub UEFA rahvuste liiga mängus Tšehhi koondisega juba täna. Seejärel sõidetakse tagasi koju, kus peetakse maha kohtumine Slovakkiaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles