Alonso salaleping paneb Räikköneni pingutama

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkonen
Kimi Räikkonen Foto: AFP / Scanpix

Levivad kuuldused, et kahekordne vormel-1 maailmameister, Reanault’ piloot Fernando Alonso on sõlminud Ferrariga salalepingu, mille järgi vahetatakse alavormis Kimi Räikkönen ülejärgmine aasta välja.


Ferrari boss Luca di Montezemolo korraldas hiljuti jõuluõhtusöögi, kuhu olid kutsutud Itaalia eri väljaannete ajakirjanikud, ning seal oli kuumaks teemaks punaste vormelite sõitjad, praegused ja võimalikud tulevikumehed, kirjutas Itaalia ajaleht Gazzetta dello Sport.



«Meil on Felipe Massa ja Kimi Räikköneniga lepingud kaheks aastaks ja edasise tuleviku suhtes veel mõtleme,» sõnas Montezemolo, kellelt küsiti ka Alonso kohta. «Kahtlemata on Alonso väga tugev sõitja, kuid elu on pikk ja tema noor.»



Itaalia ajalehe andmetel on Fernando Alonso ja Ferrari sõlminud juba salajase lepingu, mille kohaselt liitub kahekordne maailmameister 2011. aastal neljaks hooajaks Ferrariga.



Kuuldavasti sõlmiti lepe seepärast, et mõlemaid osapooli rahustada. Ferrari tahab olla kindel, et nad vahepeal Alonsot ei kaota, ning Alonso, kes on alati väljendanud soovi kunagi itaallastega liituda, tahab saada võistkonnalt garantiisid.



Küll aga võib Alonso liitumisprotsess Ferrariga teatud puhul isegi kiireneda – sellele soovile on hispaanlane oma intervjuudes ridade vahelt ka vihjanud. Kui vaid ühe punktiga eelmisel hooajal maailmameistritiitlist ilma jäänud brasiillane Massa võib öösiti rahulikult magada, siis alavormis Räikköneni positsioon pole sugugi kindel.



Ferrari on kinnitanud, et nad on võtnud oma südameasjaks soomlane tagasi ree peale aidata, kuid kui seda ei juhtu, võib Räikköneni tööpõli aasta võrra lühemaks jääda. Montezemolo on öelnud, et maailm nägi aastal 2008, Räikkänen pole enam asendamatu, ning järgmisel aastal oodatakse talt maksimumpingutamist.



Alonso jällegi on Ferrari jutte kommenteerides jäänud üsna kidakeelseks. Hispaanlane väidab, et ta ei mõtle tulevikule.



«Ma ei taha juurelda selle üle, mis toob aasta 2010, kuna olen praegu sajaprotsendiliselt keskendunud 2009. aasta maailmameistrivõistlustele,» kinnitas Alonso. «Mul on kindel plaan tulla järgmisel hooajal maailmameistriks. Ma ei näe ühtegi põhjust, miks Renault ei peaks töötama sellisel režiimil, et võita tiitel.»



Alonsol kehtib leping Reanault’ga vaid ühe aasta, kuid ta pole välistanud ka Prantsuse autotootja juurde edasi jäämist.



Nimelt on Alonso öelnud, et seob oma tuleviku sellise meeskonnaga, kellel on konkurentsivõimeline masin. Renault’ meeskonna boss Flavio Briatore teeks aga kõik temast oleneva, et lemmiklaps oma tiimi jätta. 



«Alonso on fantastiline sõitja. Mida rohkem temalt nõuad, seda paremad on tulemused,» sõnas Briatore. «Alonso näiteks eksib palju vähem kui Schumacher, kes ei talunud pinget nii hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles