Siim-Sander Vene sõlmis Hispaania klubiga lühiajalise lepingu

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene.
Siim-Sander Vene. Foto: Matteo Cogliati/PACIFIC P/SIPA/Scanpix

Eesti korvpallikoondise liider Siim-Sander Vene sõlmis Hispaania kõrgliigaklubiga Manresa poolteist kuud kestva lepingu.

27-aastane Vene puudus neljapäevaseks ja reedeseks kontrollkohtumiseks Belgia ning järgnevateks MM-valikmängudeks Saksamaa ja Serbiaga valmistuva Eesti korvpallikoondise tänaselt treeningult.

Vene kinnitas lõunal Postimehele, et ta on lähedal lepingule ühe Hispaania klubiga. «Peagi lendan sinna. Loodetavasti on varsti asjad tehtud, siis saan rohkem rääkida. Praegu võin öelda vaid niipalju, et tegemist on kõrgliiga meeskonnaga,» sõnas Vene siis.

Õhtupoolikul kinnitas eelmisel hooajal Hispaania tugevuselt teise liiga võitnud ja tänavuseks eliitseltskonda naasnud BAXI Manresa Vene meeskonnaga liitumist. Täpselt 20 aasta eest võitis Manresa oma ainsa Hispaania meistritiitli.

Venega sõlmiti leping vaid 1,5 kuuks. Ta toodi asendama äsja vigastada saanud Manresa tuntuimat pallurit Justin Doellmani. USA päritolu Kosovo koondislase ja Barcelona endise ääremängija ravi peaks kestma just nii kaua.

Leping jätab koondisest eemale

Küsimusele, kas ta osaleb Eesti koondise eelseisvates MM-valikmängudes, vastas Vene napilt: «Hetkeseisuga pigem ei.» Koondise peatreener Tiit Sokk rääkis pärast tänast treeningut Vene puudumisest juba kindlas kõneviisis.

Seni Leedus, Saksamaal, Lätis, Venemaal ja Itaalias profikorvpalli mänginud, kuid lõppenud hooaja järel Varesest lahkunud Vene lausus nädala eest, et suvi on olnud üllatavalt vaikne, kuid ta loodab juba lähiajal endale uue tööpaiga leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles