Jalgpalli Euroopa Rahvuste liiga - mis, miks, kellele ja kuidas?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Marino jalgpallurid tähistavad väravat.
San Marino jalgpallurid tähistavad väravat. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP

Kui San Marino jalgpallikoondis 2014. aasta sügisel koduväljakul Eestiga 0:0 viiki mängis, oli see keset Itaaliat asuvale kääbusriigile nagu rahvuspüha.

Tegu oli alles viienda mänguga, mida nende meeskond ei kaotanud. Pärast seda õhtut neli aastat tagasi on San Marino kaotanud kõik mängud. Nende kõigi aegade saldo on 1 võit, 4 viiki ja 143 kaotust.

Kui täna algaks tavapärane EM-valiksari, ootaks San Marinot kõigi eelduste kohaselt tavapärane saatus – pidev kaitses istumine, mille tulemusel saadakse kord kümne aasta jooksul kätte mõni viik. Aga täna ei alga EM-valiksari, vaid uus võistlus nimega Rahvuste liiga. Ning siin on San Marinol ootamatul kombel isegi variant võidurõõmu kogeda, sest nende vastasteks on on Moldova, Luksemburg ja Valgevene.

Kuid Rahvuste liiga on üks keeruline võistlussari, mis on segadusse ajanud ka Inglismaa jalgpallikoondise keskkaitsja Harry Maguire’i. Juba laupäeval peab ta Wembley’ staadionil asuma võitlusesse Hispaania jalgpallikoondise ja selle nahaalse esiründaja Diego Costaga. Aga mille nimel täpselt, seda ta ei tea. Postimees käib enne uue võistlussarja avalööki üle tähtsamad detailid, mis Rahvuste liigat puudutavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles