Kullamäe naudib Saksamaa tippklubi hõngu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Kullamäe (palliga).
Kristian Kullamäe (palliga). Foto: Raul Mee

Selle aasta veebruaris rahvuskoondise eest debüteerinud 19-aastane korvpallur Kristian Kullamäe kannab eelseisvates kontroll- ja valikmängudes Eesti koondises võtmemängija staatust. Paljud põhimängijad sedapuhku koondisesärki selga ei tõmba, mis tähendab, et Kullamäel avaneb võimalus ja lausa kohustus särada.

Kui koondis kogunes kontrollmängudeks Belgiaga ning 2019. aasta maailmameistrivõistluste valiksarja kohtumisteks Saksamaa ja Serbiaga juba möödunud neljapäeval, siis Kullamäe liitus Tiit Soku juhendatava meeskonnaga mõni päev hiljem.

Selles «aknas» jättis osa pallureid koondisesse tulemata, sest ei saanud klubide juurest luba või otsustasid ise peagi algavaks klubihooajaks keskenduda. Kullamäel klubi poolt takistusi polnud. «Mina tahtsin igal juhul koondisesse tulla, eriti kui ma saan kõvasti mänguaega ja Sokk usaldab mind. Nende poolt oli roheline tuli,» andis sellel suvel Saksamaa tippklubiga Bambergi Brose käed löönud Kullamäe mõista.

Eestlasel veidi mõtteainet siiski jagus. Nimelt sai Kullamäe treenida Bambergi esindusmeeskonnaga ja sealt polnud sugugi lihtne koondise juurde tulla. «Kahju, et ei saanud esindusmeeskonnaga jätkata, aga ma arvan, et ka koondis tuleb väga hästi kasuks,» rääkis Kullamäe koondise eilsel kogunemisel. Tagamängija lisas, et tuleb liidrikoorma kandmiseks valmis olla. «Ma ise ootan seda põnevusega. Kindlasti tahan hästi mängida ja meeskonda võimalikult palju aidata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles