Bø MK-sarja üldvõitja otsustanud etapist: lasin ennast täis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Hegle Svendsen (vasakul) ja Tarjei Bø.
Emil Hegle Svendsen (vasakul) ja Tarjei Bø. Foto: Nordic Focus

Kohe oma esimesel täispikal hooajal MK-sarja üldvõidu saanud Norra laskesuusataja tunnistas, et ei tulnud tegelikult viimasel etapil pingega toime.

Pärast Hantõ-Mansiiskis peetud maailmameistrivõistlusi ehk enne viimast etappi oli Bø edu oma koondisekaaslase Emil Hegle Svendseni ees 75 punkti. Norralaste kodupubliku ees Holmenkollenis oli kavas sprint, jälitussõit ning ühisstardiga sõit. Bø põrus kohe avaalal ehk sprindis, tabades kümnest märgist vaid viis ning jäädes punktikohata, saades alles 44. koha, samas kui Svendsen teenis 6. koha punktid. Vahe koondisekaaslaste vahel kahanes 37 punktile.

«Lasin ennast täis,» tunnistas 23-aastane Bø Nettavisenile eelmisele hooajale tagasi vaadates. «Samas, eks sellised asjad muudavadki laskesuusatamise pealtvaatajate jaoks põnevaks.»

Kaks päeva hiljem tegi Bø aga jälitussõidus imelise sõidu, tõustes 44. kohalt teiseks. Seega pidi ta ühisstardiga sõidus saama vähemalt 11. koha, et MK-sarja üldvõit teenida, nii ka läks – Svendsen küll võitis sõidu, kuid Bø oli kaheksas ja edestas koondisekaaslast üldarvestuses viie punktiga.

«Sel hooajal edestan teda viie punktiga, näis, mis tunne tal siis on,» viskas Svendsen nalja.

Bø arvates ei saanud aga üsna napp kaotus väga valus olla, kuna enne viimast MK-etappi oli tema edu Svendseni ees turvaline. «Juhtisin kindlalt, kuni lasin ennast sprindis täis,» sõnas Bø.

Bø avaldas, et kuigi soovib algaval hooajal ka Ruhpoldingu MMil hästi võistelda, on tema peamine eesmärk võita MK-sari. Peamiselt seetõttu, et sama siht on ka Svendseni silme ees. «Kui Emil ütles, et ta tahab MK-sarja võita, tahan mina ka,» naeris Bø.

Svendseni arvates on Bø algaval hooajal tema suurim konkurent ning ta ootab põnevat duelli. «Tarjei on üks minu parimaid sõpru ja soov teda võita on väga hea motivaator,» selgitas Svendsen. «Me oleme sõbrad kuni stardijooneni, siis saavad meist aga võistluse ajaks vaenlased.»

Tänavune MK-sari algab 30. novembril Rootsis Östersundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles