Trump kritiseeris Nike reklaami: ameerika jalgpalli on nii raske vaadata

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colin Kaepernick plakati Nike esinduspoe juures
Colin Kaepernick plakati Nike esinduspoe juures Foto: Eric Risberg / AP

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump otsustas sõna võtta seoses Nike uue reklaamiga, mille reklaaminäoks on kuulsaks saanud ameerika jalgpallur Colin Kaepernick.

Nike valis oma kuulsa loosungi «Just do it» 30. aastapäevaks uude reklaami ameerika jalgpalluri Colin Kaepernicku, kes on saanud USAs kuulsaks hümni mängimise ajal põlvitamise poolest. Nimelt protestis mees koos mitmete teiste mängijatega politsei vägivalla vastu, mis ohustavat mustanahalisi ameeriklasi.

Trump, kes juba varem sportlast halvustanud on, leidis veidra põhjuse, miks seda reklaamikampaaniat alla maha teha. Nimelt toodi Trumpi poolt põhjuseks ameerika jalgpalli keerukus: «Nike tambitakse selle reklaami pärast täiesti mutta. Ma mõtlen, kas neil aimu ka oli, mida nad teevad, kui nad sellise otsuse vastu võtsid. Lisaks, seni kuni nad reklaamivad NFLi (Ameerika jalgpalliliiga) ei ole neil lootust, kuna ameerika jalgpalli on nii keeruline vaadata.»

Nike uuel reklaamikampaanial on näha Kaepernicku pilti koos loosungiga «Believe in something. Even if it means sacrificing everything» (Usu millessegi, isegi kui selleks tuleb kõik ohverdada). Tegu on viitega Kaepernicku kohtulahingule Ameerika jalgpalliliiga NFLiga, kes viskas ta liigast välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles