Video: Saaremaa rallil osalenud rallipaar suutis Rootsis auto ühel katsel kaks korda üle katuse keerata

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stig Andervang ja Robin Eriksson
Stig Andervang ja Robin Eriksson Foto: Kuvatõmmis videost

Eelmisel aastal Saaremaa rallil osalenud rallipaar Stig Andervang ja Robin Eriksson said möödunud nnädalavahetusel Rootsis kohalikel meistrivõistlustel hakkama omalaadse saavutusega – nad keerasid ühel katsel auto kaks korda üle katuse.

Rootsi autoralli meistrivõistluste rallil EMK Kannan oli Andervang tegemas Mitsubishi Evo 8'ga soliidset sõitu, kui rallit alustati esimesel kiiruskatsel kolmanda ajaga. Teisel kiiruskatsel ei sujunud asjad enam nii nagu oleks pidanud, ning ühes ootamatus vasakkurvis kalduti välja ja auto keerati katusele.

Publiku abiga saadi auto taas ratastele ning kuna auto töötas ilma suuremate probleemideta, otsustati sõitu jätkata. Siiski oli tähelepanu ning sõidurütm Andervangil kadunud, mille tõttu oli järgnevatel kilomeetritel veel mitu pisikest sõiduviga. Kõik lõppes aga vaid loetud minutid hiljem, kui taas ühes sarnases vasakkurvis jäädi pidurdusega hiljaks ning auto uuesti üle katuse keerati.

Teise väljasõiduga sai auto piisavalt kannatada, et sõitu enam jätkata polnud võimalik. Ralli võitsid Kenny Stavbom ja Mikael Johansson, kes sõitsid Ford Fiesta R5'ga.

Andervang ja Eriksson osalesid eelmisel aastal ka Saaremaa 50. juubelirallil, kui võtsid osa Subaru Impreza WRC masinaga. Rootslased lõpetasid keerulistes oludes sõidetud ralli tol korral kaheksanda kohaga, kaotades ralli võitnud Ott Tänakule 7 minuti ja 24 sekundiga.

Esimest korda käiakse üle katuse videos 5:00, teist korda 8:15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles