Lewis Hamilton: Vormel 1 maailm jääks Räikköneni igatsema

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen ja Lewis Hamilton
Kimi Räikkönen ja Lewis Hamilton Foto: HOCH ZWEI / imago/HochZwei

Lewis Hamilton usub, et Vormel 1 sari hakkab Kimi Räikköneni igatsema, kui ta tõesti järgmisel aastal sõitma ei peaks. Väidetavalt hakkab soomlast asendama Charles Leclerc.

Järgmisel kuul 39-aastaseks saav Kimi Räikkönen on olnud siiani Ferrari jaoks tõeliselt vajalik lüli ning lisaks tõestas mees möödunud nädalavahetusel toimunud Monza GP-l, et kiirust on tal endiselt. Soomlane võitis kvalifikatsiooni, kuid pidi võistlussõidu lõpetama poodiumi teisel astmel Hamiltoni seljataga.

Viimastel nädalatel on aga üha enam olnud juttu sellest, et Ferrari eelmine omanik Sergio Marchionne soovis väga asendada kogenut soomlast noore ja kiire Leclerciga, kes sõidab sel hooajal Sauberi värvides. Marchionne auks plaanitakse väidetavalt see plaan ka teoks viia ja tugevad spekulatsioonid väidavad, et Leclerci leping avalikustatakse sellel nädalal.

Vormel 1 sarja valitsev maailmameister Hamilton on kindel, et Räikköneni hakatakse igatsema: «Igatsemist ette kommenteerida on alati keeruline, aga üldiselt võib kindlalt väita, et vormel spordialana hakkab seda kindlasti tegema.»

«Ma ei ole seda kunagi salanud, et enne kui ma F1 sarja sõitma sain, mängisin ma PlayStationi peal alati vormelimänge Kimi Räikkönenina McLareniga sõites. Unistasin alati, et see olen mina,» rääkis Hamilton.

«Seejärel mäletan, et kui ma esimest korda McLarenit 2004 aastal proovida sain, oli see Kimi Räikköneni seadistusega. See oli nii võimas kogemus ja kuna meie sõidustiil Kimiga on sarnane, siis tundsin ma ennast selles masinas üpris mugavalt,» meenutas Hamilton.

«Kimil on olnud suurepärane karjäär, mul on olnud au sõita nii suurepärase soomlase vastu võidu. Ta näebki välja jääkülm ja sellise moega oleks tal veel mitu head aastat ees, et midagi saavutada. Tundub, et ta ei vanane aastatega absoluutselt,» rääkis Hamilton.

Vormel 1 sarja tegevdirektor Ros Brown tunnistab, et tal pole Räikköneni tuleviku kohta informatsiooni, kuid kiidab soomlase arengut: «Kui ma eelmisel aastal taas Vormel 1 sarjaga liitusin, märkasin ma, et Kimi on kuidagi elavnenud. Märkan temas väikseid asju - ta veedab rohkem aega autogramme jagades, vahest isegi naeratab kaameratele. Vanasti ei tulnud selline asi kõne allagi.»

«Sellel hooajal on Räikkönen sõitnud selgelt paremini kui kõikidel varasematel aastatel pärast taasliitumist Ferrariga. Kui ta niiviisi jätkab, siis võib ta tulevikus veel ka mõne etapivõidu võtta,» arvas Brown.

Sel hooajal on Räikkönen hoidmas sarjas kolmandat kohta, kaotades oma ees olevale meeskonnakaaslasele Sebastian Vettelile 62 punktiga. Sel hooajal on ta saavutanud kokku üheksa poodiumikohta 14 sõidust. Monzas teenitud poodium oli tema karjääri 100 Vormel 1 sarjas teenitud poodiumikoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles