Donaldas Kairys: meie ei survestanud kedagi koondisest loobuma

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donaldas Kairys.
Donaldas Kairys. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti vaieldamatult parima korvpalliklubi BC Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys sõnas, et Kristjan Kitsingut ja Janari Jõesaart ei mõjutatud mingil moel koondisest eemale jääma.

Eesti koondis läheb eelseisvatele kontroll- ja MM-valikmängudele vastu omapärases seisus: meie ainsast eurotasemel klubist pole valikus ainsatki pallurit. Kitsingut ja Jõesaart rahvusmeeskonna peatreener Tiit Sokk küll kutsus, aga mõlemad vastasid eitavalt.

«Janari ütles mulle tükk aega tagasi, et soovib keskenduda üksnes klubi tegemistele ega lähe koondisse. Kristjaniga oli olukord segasem. Leppisime juba korvpalliliiduga kokku, et ta osaleb osades koondise ja osades meie mängudes. Lõpuks leidis aga Kristjan ise, et talle on parem olla vaid meiega,» selgitas Kairys. «Olen kuus aastat töötanud Leedu koondise juures, tean, mida tähendab kodumaa esindamine. Surve avaldamine meie poolt on mõeldamatu. Kes tahab koondisse minna, see ka läheb. Aga mõista tuleb ka mängijaid, kes otsustavad teisiti. Töö profiklubis on tõsine asi.»

Leedulane lisas: «Mõistan, et lahendus on halb kõigile – eriti koondisele, samuti fännidele, aga tegelikult ka mängijatele. Paraku on FIBA loodud süsteem niivõrd halb, et on tekitanud enamus riikides taolise õnnetu olukorra. Siin ei saagi võitjaid olla. Loodan, et see kiiremas korras üle vaadatakse.»

Kalevi koosseis on paigas

Kalev/Cramo eesotsas esimeseks täishooajaks valmistuv Kairys märkis samas, et meeskond sai täna täies koosseisus kokku esimest korda ja enam ühelegi positsioonile täiendusi ei otsita.

«Nimekiri on lukus, kõik mängijad kohal ja saame nüüd üheskoos kõvasti tööle hakata. Mul on selle üle äärmiselt hea meel,» sõnas Kairys.

Ta möönis, et löögirusikasse sooviti värvata ka Siim-Sander Venet. «Meil oli temaga juttu, aga kahjuks jäi finantsküsimustes kokkulepe saavutamata,» avaldas Eesti meistri peatreener. Vene sõlmis eile teatavasti pooleteist kuu pikkuse lepingu Hispaania kõrgliigaklubiga Manresa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles