Klavan avaldas, mis sõnad pidi ta itaalia keeles esimesena selgeks õppima

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cagliari Calcio keskkaitsja Ragnar Klavan.
Cagliari Calcio keskkaitsja Ragnar Klavan. Foto: Cagliari Calcio

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan andis raadiojaamale Retro FM lõbusa intervjuu, kus rääkis peamiselt oma elust Itaalias.

Kaks aastat Inglismaa kõrgliigaklubis Liverpool mänginud Ragnar Klavan siirdus augustis Sardiinia saarel paikneva Cagliari Calcio ridadesse ning on kuulunud põhikooseisu mõlemas ülemineku järel peetud kohtumises, kust meeskond saavutas kodus 2:2 viigi Sassuologa ning alistas võõrsil 1:0 Atalanta.

«Esimene mäng oli päris keeruline. Sain meeskonnaga vaid neli päeva trenni teha. Cagliari taktika ja mängustiil on Liverpooli omast erinevad. Teine mäng oli juba parem,» ütles Klavan.

Tema uues koduklubis aetakse asju itaalia keeles, mis teeb eestlase kohanemise veidi raskemaks. «Ega inglise keelt keegi peale üksikute mängijate siin ei räägi. Väljakul käib suhtlus itaalia keeles. Eelkõige pean teadma, kuidas öelda itaalia keeles vasak ja parem,» rääkis Klavan.

Küsimusele, miks Eesti jalgpallurid tippliigadesse ei püüni, vastas Klavan: «Neid põhjuseid on palju ja erinevaid. Kui neid lahkama hakata, ei jõuagi ma mängule. Aga Eestil on vaja juurde panna igas aspektis, et kõik mängijad hakkaksid sellistesse liigadesse jõuda.»

Klavani sõnul on Eestis jalgpallikultuur teistsugune kui mujal. «Teised noored saavad jalgpallikultuuri rohkem kui meie poisid ja see mõjutab palju,» ütles Klavan.

Sardiinias ta peale oma perekonna teisi eestlasi veel kohanud ei ole, ent kohalikud tunnevad teda juba tänavatel ära. «See on ikkagi jalgpallimaa ja jalgpallisaar. Meie meeskonna vastu on huvi suur.»

Klubivahetusest rääkides tunnistas Klavan, et vajas uut väljakutset. «Muidugi, Liverpool on maailma tippklubi ning sain tänu sellele olla osaline Meistrite liiga finaalist. See kõik on tore, aga leidsin, et vajan uut väljakutset.»

Laupäeval alustab Eesti jalgpallikoondis Rahvuste liigat, kui kodumängus kohtutakse Kreekaga. «Lähme võitlema. Viimane kord, kui nendega nii kodus kui võõrsil mängisime, saime hästi hakkama. Kodus kaotasime, aga mängupilt oli korralik. Kui kaitses asjad ära teeme, on meil võimalus olemas.»

Kui kaua 32-aastne Klavan koondist veel esindab, eestlane öelda ei osanud. «Fakt on see, et mingi aeg tuleb passi vaadata ja selle järgi otsuseid teha. Aga hetkel veel mitte.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles