Blogi: Eesti koondis ei suutnud Belgia koondisest ka teisel katsel jagu saada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Belgia esimene kontrollmängus Tartus.
Eesti - Belgia esimene kontrollmängus Tartus. Foto: Sille Annuk

Eesti meeste korvpallikoondis jätkas maailmameistrivõistluste valiksarja kohtumisteks valmistumist, kui kohtus kontrollmängus Belgia koondisega. Kui eile tunnistati belglaste selget (98:60) paremust, siis täna kaotati Belgiale 55:68.

Esimesel veerandajal suutis Eesti koondis näidata küllaltki soliidset mängu. Kui neljapäeval lasid eestlased Belgial esimesel veerandajal visata 30 punkti, siis täna lubati visata kümme silma vähem, aga veerandaeg kaotati siiski 14:20. 

Teisel veerandajal ärkas koondises tugev võitlusvaim ning korraks asuti veerandaja alguses mängu ka 23:22 juhtima, kuid seejärel suutsid belglased taas mänguohjad oma kätesse saada ning poolajaks juhtis Belgia mängu 13 punktiga. 

Kahel viimasel veerandajal nägi väljakul sarnast mängu - eestlaste poolelt olid mõned individuaalselt head sooritused, aga kokkuvõttes suutis Belgia siiski mängu domineerida ja nii võideti mäng lõpuks kindlalt 60:55.

Eesti koondise peatreener Tiit Sokk polnud pärast eilset kohtumist absoluutselt rahul oma hoolealuste kaitsetööga. Eksimused tulid nii meeskondlikult kui ka individuaalselt. «Me alguses lasime neil rünnakul teha, mida nad tahtsid. Meiesugune sats peab neil rünnakul elu raskemaks tegema. Me jäime liiga pehmeks,» märkis Sokk.

Lisaks leidis juhendaja, et Belgia-sugune meeskond ei tohiks Eesti vastu kolmekohalise punktisummani jõuda. «Belgia ei ole nii kõva meeskond, kes peaks meile sada punkti viskama. Nad viskasid kolmeseid 70-protsendiliselt, aga nad said ka kergelt viskele,» polnud Sokk rahul.

Eilses mängus kerkis Eesti parimaks tagamängija Kristian Kullamäe, kelle arvele kogunes 14 punkti (neist 12 avapoolajal), 5 lauapalli ja 3 resultatiivset söötu. Üleplatsimees oli aga Maroko juurtega belglane Khalid Boukichou, kes mängis korvialuses heitluses Eesti keskmängijad üle, kui kogus 16 punkti ja 7 lauapalli. «Esimesel poolajal alustas vastaste tsenter seda lõhkumist. Kui lased vankri allamäge veerema, siis on edasi juba raske,» nentis Sokk.

Eesti koosseis teiseks kontrollmänguks Belgiaga: Rain Veideman, Martin Paasoja, Jaan Puidet, Tanel Kurbas, Mihkel Kirves, Saimon Sutt, Karl-Martin Kask, Indrek Kajupank, Kregor Hermet ja Kristian Kullamäe.

Belgia koosseis: Ismael Bako, Khalid Boukichou, Noe Botuli Ngand’okomo, Pierre-Antoine Gillet, Amaury Gorgemans, Ioann Jaroševitš, Vincent Kesteloot, Tim Lambrecht, Emmanuel Lecomte, Quentin Serron, Beye Jonathan Tabu Eboma, Olivier Troisfontaines, Hans Vanwijn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles