Postimehe video: Roman Fosti soovib teha Tallinna maratonil Eesti jooksuajalugu

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Roman Fosti tahab pühapäeval Tallinna maratonil saada esimeseks Eesti jooksjaks, kes kodumaa pinnal läbinud maratoni alla 2:20. 

Roman Fosti on enda sõnul teinud kõik võimaliku, et olla Tallinna maratoniks valmis: «Andsin endast kõik, et olla valmis. Käisin viis korda nädalas massaažis ja käisin venitamas. Tegin kõik endast oleneva, et olla pühapäevaseks maratoniks valmis.»

Siiski usub Fosti, et EMil joostud maratonist ta täielikult tastunud pole: «Kindlasti jättis see mingi jälje, mul on sellel aastal veidike probleeme olnud kinnituskohtadega ja EMil joostud maraton kindlasti süvendas seda, aga adrenaliini pealt kaovad kõik valutavad kohad.»

Pühapäeval läheb Fosti eelkõige võidu jooksma kellaga: «Olen endale eesmärgiks pannud ajalise limiidi ja siis vaatame distantsi teisel poolel, kuidas keha käitub. Kui vaatame eelmsel aasta rekordaega, siis ma usun küll, et see soosib siin jooksmiseks kiiret aega.»

«Tiidrek Nurme puudumine pakub tegelikult pigem head meelt, vähem pinget selleks jooksuks,» naljatles Fosti lõpuks. Teatavasti läheb EMil üheksanda koha saanud Nurme püüdma tipptulemust poolmaratonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles