Arsenalis mängiv Kreeka kapten kiitis Eesti tugevat kaitset

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka koondise kapten Sokratis Papastathopoulos, kelle koduklubiks on Londoni Arsenal.
Kreeka koondise kapten Sokratis Papastathopoulos, kelle koduklubiks on Londoni Arsenal. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondis alustab mängudega Euroopa Rahvuste liigas laupäeval, kui kell 21.45 minnakse Lillekülas vastamisi 2004. aasta Euroopa meistri Kreekaga, kelle kapten Sokratis Papastathopoulos kiitis tänasel pressikonverentsil Eesti tugevat kaitsemängu.

Papastathopoulos rõhutas, et Eestit ei alahinnata, aga Tallinnast soovitakse lahkuda positiivse tulemusega. «Oleme viimaste päevade jooksul teinud treeningutel palju kvaliteetset tööd, ettevalmistus on olnud hea. Samas on Rahvuste liiga meeskonna jaoks justkui värske algus, sest me pole päris mitu kuud koos viibinud,» rääkis Londoni Arsenali ridadesse kuuluv kaitsja.

«Me ei oota Eesti vastu lihtsat mängu, aga tahame võita või vähemalt mitte kaotada. Soovime alustada Rahvuste liigat positiivse tulemusega,» märkis Papastathopoulos, kes on endale seadnud järgmiseks pooleteiseks aastaks eesmärgi ja tingimuse – kui Kreeka 2020. aasta EM-finaalturniirile ei jõua, siis tõmbab ta koondisekarjäärile joone alla. «Eesti on kaitses väga tugev ja seega peame võitmiseks olema rünnakul väga loovad,» lisas kaitsja.

Kreeka jalgpallikoondise sakslasest peatreener Michael Skibbe.
Kreeka jalgpallikoondise sakslasest peatreener Michael Skibbe. Foto: Tairo Lutter

Eesti ja Kreeka kohtusid ka eelmises MM-valiksarjas, kui Tallinnast lahkusid külalised 2:0 võiduga, aga võõrsil suutis Eesti välja võidelda 0:0 viigi. «Meil oli Tallinnas õnne, sest lõime varajase värava. Kordusmängus jällegi ebaõnne, sest me ei leidnud lahendusi väga kaitsvalt mänginud meeskonna vastu. Eesti on meile hästi tuttav, aga loodetavasti suudame neid laupäeval rünnakul üllatada. Meil on edurivis uued, noored, kiired ja loovad mängijad,» sõnas Kreeka sakslasest peatreener Michael Skibbe.

Rahvuste liigat nimetas aastatel 1998-2000 Dortmundi Borussiat juhendanud Skibbe heaks ideeks ja põnevaks võistluseks. «Sõprusmängude asemele võistlusmängude pidamine on tervitatav. Samuti Rahvuste liigas kehtiv tõusmise ja väljalangemise süsteem. Lisahuvi tagab EMile pääsemise võimalus. See on väga huvitav turniir.»

Lisaks Kreekale ja Eestile kuuluvad alagruppi Ungari ja Soome. Skibbe märkis, et Kreeka on kõigi kolme vastasega viimastel aastatel kohtunud ja olnud suuremates või väikemates raskustes. «Me ei ole alagrupi favoriidid, küll aga võitlusvõimelised. Soovime esikohta ja tõusta B-divisjoni,» sõnas Skibbe.

Eelmises MM-valiksarjas saavutas Kreeka valikgrupis teise koha ja jõudis play-off'i, kus kaotas kahe mängu kokkuvõttes 1:4 hilisemale MM-hõbedale Horvaatiale.

Kreeka eeldatav algkoosseis Eesti vastu (4-4-1-1 asetus): Orestis Karnezis; Georgios Tzavellas, Konstantinos Manolas, Sokratis Papastathopoulos, Vassileos Torosidis; Anastasios Bakasetas, Zeca, Alexandros Tziolis, Petros Mantalos; Kostas Fourtounis; Konstantinos Mitroglou.

Kreeka koondise pressikonverents.
Kreeka koondise pressikonverents. Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles