Ragnar Klavan ei saa Eesti koondist mängus Kreekaga aidata (1)

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise kapten Ragnar Klavan.
Eesti koondise kapten Ragnar Klavan. Foto: Eero Vabamaegi /

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan jääb laupäevasest Rahvuste liiga mängust Kreekaga eemale.

«Klavan pole sel nädalal ühtegi trenni kaasa teinud ega tee ka täna. Kahe mängu mees ta oma kõõlusega pole, anname paar päeva ja loodame, et ta on valmis meid aitama teisipäeval Soome vastu,» lausus koondise peatreener Martin Reim tänasel pressikonverentsil.

«See pole äsjane trauma, vaid juba Liverpooli-aegadest. Läks vahepeal paremaks, aga klubivahetusega kaasnenud kõvemate väljakutega lõi taas rohkem välja. Kui Ragnar Eestisse saabus, oli kannakõõlus korralikult valus ja paistes. Tuli anda puhkust ja mõelda ravile. Aega jäi väheks, sest kõõlusevigastused on visad paranema,» sõnas Reim.

Üleliia Reim siiski ei muretse. «Minu treeneriks olemise ajal olen pooled mängud mänginud ilma Klavanita. Tema positsioonile on asendus olemas, eks see meie valikuid vähendab. Alguses pikalt tehtud plaanid ei pruugi realiseeruda,» nentis Reim.

Vasakäär Siim Luts rõhutas Kreekat silmas pidades, et edu sõltub väga palju Eesti mängijate enesekindlusest. «Tuleb palli võitmise järel ise julgemalt mängida. Kas nüüd riskeerivamaid sööte teha, aga otsida kaaslasi eespool ja samuti vastaseid üks-ühele ette võtta. Enesekindel palliga mäng on edu võti ja see enesekindlus peab tulema iga mängija enda seest,» rääkis Luts.

Et Kreekaga kohtus Eesti ka eelmises MM-valiksarjas (kodus 0:2, võõrsil 0:0), on õppetunnid värskelt meeles. Kodumängus jäädi toona juba 2. minutil nurgalöögi olukorrast kaotusseisu ning keskkaitsja Nikita Baranovi sõnul peab Eesti täna standardolukordades tegutsema ülima tähelepanelikkusega. «Meil on kindel plaan, kuidas Kreeka vastu mängida. Laager on möödas ja oleme valmis. Anname endast kõik, et Rahvuste liigat positiivselt alustada ja mitte kaotada,» sõnas Baranov.

Eesti eeldatav algkoosseis (asetus 5-4-1): Mihkel Aksalu; Artur Pikk, Karol Mets, Nikita Baranov, Joonas Tamm, Taijo Teniste; Henrik Ojamaa, Ilja Antonov, Artjom Dmitrijev, Sergei Zenjov; Henri Anier.

Eesti – Kreeka Rahvuste liiga kohtumine algab laupäeval Lillekülas kell 21.45. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles