Läti jalgpallikoondis ja soomlasest treener alustasid krahhiga (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti koondise peatreener, soomlane Mixu Paatelainen.
Läti koondise peatreener, soomlane Mixu Paatelainen. Foto: Edijs Pālens/LETA/Scanpix

Balti riikidest alustas Euroopa jalgpalli Rahvuste liigat esimesena Läti jalgpallikoondis, kes võõrustas neljapäeva õhtul Riias Daugava staadionil Andorrat. Kohtumine lõppes lätlastele suure pettumuse valmistanud 0:0 viigiga ning soome peatreener Mixu Paatelainen sai kaela korraliku kriitikarahe.

Pressikonverentsil pärast mängu oli Läti ajakirjanike esimene küsimus Paatelainenile: kas see oli teie karjääri kõige häbistavam tulemus? «Ma ei oska öelda, sest ma ei mõtle niimoodi. Aga olin väga üllatunud. Midagi säärast ma ametiaja esimesest ametlikust mängust ei oodanud. Mängijate närvilisus üllatas mind. Eeldasin pigem, et kodus Andorra vastu pakatab meeskond enesekindlusest ja haarab mängu enda kontrolli alla.»

Enne seda oli Paatelainen võtnud mängu kokku nii: «Esmalt õnnitlen Andorrat viigi puhul. Nad mängisid täpselt nii, nagu eeldasime – palju energiat, palju tahet ja palju simuleerimist. Meie söödumäng oli halb ja kubises lihtvigadest. See on sel tasemel andestamatu. Samuti polnud otsuste langetamine ja võimaluste tekitamine piisavalt head. Olime nõrgad.»

Läti mängis eile Andorra vastu kuuendat korda ja jäi võidust ilma esimest puhku. Kui Eesti ja Leedu kuuluvad Rahvuste liigas C-, siis Läti meeskond D-divisjoni. Peale Andorra on samas alagrupis veel Gruusia ja Kasahstan. Pühapäeval ootab Lätit võõrsil mäng Gruusiaga, kes sai avavoorus võõrsil 2:0 jagu Kasahstanist. Paatelainen lubas teha koosseisus mitu muudatust.

Ainsas neljapäevases A-divisjoni kohtumises tegid Saksamaa ja Prantsusmaa Münchenis 0:0 viigi. «Tegime hea mängu. Aga täpselt sama saab öelda vastase kohta. Olime kaitses tasemel. Meil ei olnud palju šansse, aga sakslastel samuti mitte,» sõnas valitseva maailmameistri Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps.

B-divisjonis kaotas Tšehhi 1:2 Ukrainale ning Wales purustas 4:1 Iirimaa. C-divisjonis alistas Norra 2:0 Küprose ja Sloveenia kaotas 1:2 Bulgaariale. D-divisjonis kaotas Gibraltar 0:2 Makedooniale ja Armeenia oli 2:1 parem Liechtensteinist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles