Merili Luuk: kes taltsutaks rallifänni?

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali ralli ja kuulus Fafe kiiruskatse, kus rahvast kui murdu. 
Portugali ralli ja kuulus Fafe kiiruskatse, kus rahvast kui murdu. Foto: Global Media Group

«Vahepeal pidi väga tähelepanelik olema, sest inimesed tulevad teele ja teevad kõike selleks, et kuidagi telepilti pääseda,» kurtis viiekordne maailmameister Sebastien Ogier Postimehele Monte Carlo ralli järel. 150 km tunnis kihutava auto ette visati rakette ning lippe ja vähe puudus, et mõni entusiastlik fänn oleks kraavipervelt otse Ogieri Fordi ette koperdanud. Kas süüdistada korraldajaid või mõtlematust? Kas poolehoidjaid peaks üldse taltsutama?

Ralli MM-sarja korraldajad on võtnud arvesse, et kalendrisse uusi etappe lisades on vaja ka fännibaasi. Nõnda on jäänud publikuhuvi vähesuse tõttu vaeslapse rolli Saksamaa ja Korsika ralli, mis võivad kalendrist kaduda. Ent ka publikurohkus pole hea asi – Poola rallil turvanõudeid eiranud alkoholijoobes fännide tõttu jäid paljud kiiruskatsed ära ning WRC otsustas turvalisuse huvides ralli MM-sarja nimekirjast kustutada. Kuigi paljud tippsõitjad igatsevad mullust Poola rallit just tänu imelistele sõidutingimustele siiani, said nemadki aru, et otsustajatega võidelda ei maksa. Siinkohal peame rääkima ka Rally Estoniast, eestlaste aust ja uhkusest, mis soovib samuti WRC-sarja uksele koputada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles