15 aastat tagasi Türgis sõitnud Mäkinen jagas Toyota sõitjatele näpunäiteid

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Tommi Mäkinen
Ott Tänak ja Tommi Mäkinen Foto: Karli Saul / SCANPIX

Autralli MM-sari jätkub järgmisel nädalal Türgi etapiga, mida viimati sõideti 2010. aastal. 2003. aastal kihutas Türgis ka Toyota praegune tiimipealik Tommi Mäkinen, kes andis omalt poolt Toyota sõitjatele Ott Tänakule, Jari-Matti Latvalale ja Esapekka Lappile ka näpunäiteid.

«Sõitsin ise Türgis 2003. aastal ning mäletan, et olud olid väga rasked ning teed üsna keerulised. Aga seekord oleme teistsuguses piirkonnas ning me ei tea, milliste oludega me vastamisi läheme,» sõnas Mäkinen Toyota pressiteenistusele.

Soome meediale lisas Mäkinen, et on kinnitanud sõitjatele, et Türgis tuleb jätkata sama enesekindlalt kui seni.

«Meie testid Lõuna-Portugalis läksid hästi ning loodetavasti suutsime matkida sarnaseid olusid, mis ootavad meid Türgis. Ja eriti kõrgeid temperatuure. Kaks viimast rallit on meie jaoks olnud briljantsed ning meie eesmärk on sellel kursil jätkata.»

Toyota kasutab Türgis aga keresid, millega on juba sõidetud nii aprilli lõpus Argentinas kui ka juuni algul Sardiinias. Pärast Sardiinia rallit sõideti Soomes ja Saksamaal teise kerega, millele uue mootori panek oli reeglitega lubatud. Nüüd on Toyota aga plindris, sest kahe ralli vahel ei tohi nad enam muudatusi omavahel kombineerida.

Nii sõidavadki Ott Tänak, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala Türgis vana tüübi autodega. Uue mootoriga Soomes ja Saksamaal peetud kaks viimast rallit võitnud ning MM-sarjas kolmandat kohta hoidev Tänak on varem kiitnud, et värskendatud jõuallikas pakub senisest paremat väändemomenti ja kiirendust.

Mäkinen jäi jäi enne rallit siiski sõnades optimistlikuks, avaldades lootust, et tema sõitjad ei muutu seetõttu konkurentidest aeglasemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles