Dramaatilised kaadrid: USA lahtiste finaalis jaapanlannale kaotanud Williams minetas enesevalitsuse (17)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste üksikmänguturniir lõppes dramaatiliselt. 20-aastane jaapanlanna Naomi Osaka alistas 6:2, 6:4 Serena Williamsi, kes läks lootusetult tülli pukikohtunikuga. 

Draama hargnes teises setis, kui pukikohtunik Carlos Ramos andis Williamsile hoiatuse põhjendusega, et ameeriklanna suhtleb reeglitevastaselt oma treeneri Patrick Mouratoglouga. Pisut hiljem lõhkus oma servigeimi loovutanud Williams reketi ja Ramos määras talle vastavalt reeglitele karistuseks punktikaotuse. Ameeriklanna läks seepeale täielikult endast välja. 

«Kuidas te saate öelda, et ma petsin? Te võtsite minult punkti! Teie olete samuti varas,» kurjustas ta. «Te võlgnete mulle vabanduse. Ma pole MITTE KUNAGI elus petnud!» karjus Williams ning tõi jutu sees mängu ka oma tütre.

Kohtuniku solvamise eest määras Ramos Williamsile järgmise karistuse, milleks on juba geimi andmine vastasele. Ramosega tulid rääkima ka teised kohtunikud, kuid Williams ei rahunenud. Selle asemel hakkas ta juba pisaraid valama.

«See pole aus. See pole aus, ma olen siin mitu korda mänginud ja ma tean, et see pole aus. See pole lihtsalt aus. Te varastasite minult punkti. See pole lihtsalt aus. See pole aus!»

Treener: jah, ma juhendasin

Mouratoglou tunnistas pärast mängu lõppu nii ESPNile kui ka Eurospordile, et andis tõepoolest Williamsile mängu ajal juhiseid. «Kuid Sascha (Baijin, Osaka treener - toim) tegi seda samuti. Kõik teevad, sada protsenti,» õigustas Mouratoglou oma teguviisi. «Ma ei usu, et Serena sel hetkel minu poole vaatas.»

Kohtumise lõppedes läks Williams küll Osakat kallistama, kuid Ramosega kätt ei surunud. «Te võlgnete mulle vabanduse!» teatas ta uuesti kohtunikule. Autasustamisel ei soovinud Williams teemal peatuda, ent valas pisaraid. Ta rõhutas siiski, et Osaka peab oma võitu nautima ning on seda väärt. Lisaks püüdis ta viimaks maha rahustada publikut, kes alates tseremoonia algusest lakkamatult vilistas ja halvustavaid hüüdeid kuuldavale tõi.

Osakast sai esimene Jaapani tennisist, kes kunagi suure slämmi turniiril võidutsenud. Suure tõenäosusega oli ta aga ka kõige õnnetum Ameerika lahtiste võitja, sest ta palus pisarais matši vaadanud publikult vabandust.

«Ma tean, et kõik elasid talle kaasa. Palun vabandust,» ütles ta. «Serena on olnud alati mu iidol. Aitäh,» tegi ta kummarduse ka vastase ees. 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles