Video. Toyota meeskonna jõuallika looja: tõime Mäkinenile 200 põhjust, miks meie mootor hea on, aga talle sellest ei piisanud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norio Aoki
Norio Aoki Foto: Kuvatõmmis videost

Toyota meeskond tutvustas oma meeskonna üht tähtsaimat lüli Norio Aokit, kes on vastutav Ott Tänaku ja Martin Järveoja Toyota ralliauto mootori võimekuse eest.

«Olen Toyota WRC masina mootori konstrueerimise projektijuht. Ma töötan Toyota Motosport GmbH-s Saksamaal. Liitusin meeskonnaga 2000. aasta juulis, et valmistada Vormel 1 sarja masinale mootor,» rääkis Aoki sellest, kuidas ta Toyota meeskonnaga ühines.

«2015. aastal kohtusin esmakordselt Tommi Mäkineniga ja hakkasin WRC masinale mootorit ehitama. Sama aasta novembris ütles Mäkinen meile, et meie arendatud mootor on liiga suur. Me tõime talle välja 200 põhjust, miks selline mootor on hea. Ta kuulas need ära ja ütles vaid, et see on liiga suur, tea peaksite väiksema mootori valmistama,» rääkis Aoki sellest, kui nõudlik oli Mäkinen masina arenduse juures

«Enne kui me polnud autot võistlemas näinud, ei olnud me selle mootori võimekuses päris kindlad. Tommi ütles aga Monte Carlo ralli pühapäeva õhtul, et ta vabandab selle eest, et ta meile terve selle masina valmistamise aja pinda käis, aga samas oli õnnelik, et me nii hea asjaga valmis saime,» lausus Aoki.

«Meie meeskonna pealik ei ütle mitte kunagi, et meil on parim auto, kuna juba järgmisel päeval üritame leida viisi, kuidas seda hetkel parimat varianti veel paremaks saada,» rääkis Aoki põhimõtetest, mis Toyota meeskonnas valitsevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles