Eesti naisvehklejad alustasid armutut heitlust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti karikavõitja Erika Kirpu.
Eesti karikavõitja Erika Kirpu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti 2018-19 vehklemishooaja avasid Haapsalus peetud Eesti karikavõistlused, mille naiste epee finaalis alistas Erika Kirpu 15:13 Julia Beljajeva ning tõusis sellega Eesti edetabelis kolmandaks.

Poolfinaalidesse jõudsid Nelli Differt ja Irina Embrich. Valitsev individuaalne Euroopa meister Katrina Lehis ja Kristina Kuusk piirdusid veerandfinaaliga. Tegemist oli uue hooaja esimese võistlusega, kust teenitud punktide järel näeb Eesti edetabel välja järgmine:

  1. Julia Beljajeva 65
  2. Katrina Lehis 59
  3. Erika Kirpu 54
  4. Kristina Kuusk 52
  5. Irina Embrich 32
  6. Nelli Differt 26

Pärast MK-hooaega moodustatakse just Eesti edetabeli põhjal koondise EMiks ja MMiks. Tänavu tekitas see mäletatavasti paksu verd, kui vehklemisliidu juhatus ei pidanud kinni reglemendist, et edetabeli kolm esimest pääsevad tiitlivõistlusele igal juhul, ja jättis MM-koondisest välja vastse karikavõitja Erika Kirpu.

Meeste karikavõitjaks tuli 41 vehkleja seas Sten Priinits, kes alistas finaalis 11:10 Anzej Gedzo. Poolfinaali jõudsid Ruslan Eskov ja Peeter Turnau.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles