Naisäärmuslane tahtis Belgia jalgpallikoondise medalipeo veresaunaks muuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia koondise staar Eden Hazard Brüsselis. Taustal koondise pronksmedalit tähistama kogunenud rahvas.
Belgia koondise staar Eden Hazard Brüsselis. Taustal koondise pronksmedalit tähistama kogunenud rahvas. Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix

Belgia prokurörid teatasid täna, et esitasid süüdistuse naisele, kes soovis korraldada terrorirünnaku jalgpalli MMil kolmanda koha saavutanud Belgia jalgpallikoondise medalipeol Brüsselis.

15. juulil kogunes umbes 40 000 inimest Brüsseli Grand-Place keskväljakule, et eduka finaalturniiri teinud rahvuskoondist koju tervitada.

25-aastane Yousra B.S. tahtis aga peost väidetavalt veresauna teha. Naine saatis Telegrami rakenduse kaudu laiali sõnumeid, milles ärgitas ekstremiste rahvamassi ründama. Rünnakut ei toimunud, aga juba varasemalt politseile huvi pakkunud naine peeti kinni.

Vincent Kompany plaksutamas Brüsseli keskväljakule kogunenud toetajatele.
Vincent Kompany plaksutamas Brüsseli keskväljakule kogunenud toetajatele. Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix

Prokuratuuri pressiesindaja Eric van der Sypti sõnul esitati naisele süüdistus terrorismikuriteole õhutamises. Yousra on oma süüd eitanud.

Varasemalt kahtlustati naist katses liituda islamistliku äärmusrühmitusega ja just seetõttu peeti ta Süüriast naastes Belgia võimude poolt kinni. Yousra vabastati juunis enne uurimise lõppu, aga ametivõimud hoidsid tal silma peal.

Belgia on terrorirünnakute osas pidevalt valvel olnud pärast seda, kui 2016. aasta 22. märtsil Brüsseli lennujaamas ja metroos toime pandud rünnakute tagajärjel hukkus 32 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles