Vallandatud motohuligaani vabandus: ma ei käitunud nagu mees peaks!

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romano Fenati
Romano Fenati Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Mootorrattur Romano Fenati, kes on viimastel päevadel olnud maailma huviorbiidis seoses ebasportliku liigutusega vastasvõistleja suunas, vallandati täna Marinelli Snipersi meeskonnast.

22-aastne itaallane sattus sõidus kontakti teise itaallase Stefano Manziga, mis järel otsustas Fenati järgmisel sirgel kaasvõistleja kõrvale sõita ja tema masina pidurit vajutada. Fenati diskvalifitseeriti sõidust koheselt ning seejärel määrati ka kahe sõidu pikkune võistluskeeld.

«Vabandan kogu spordimaailma ees. Täna hommikul ärgates lootsin, et see oli lihtsalt halb unenägu. Nendele hetkedele tagasi mõeldes tegin ma tõeliselt ebasportliku liigutuse. Sellel hetkel ei olnud ma tõeline mees peaks käituma,» rääkis Fenati AFP-le.

«Ma ei oleks pidanud üldse nendele provakatsioonidele alluma. Nüüd on inimestele minust ja meie spordialast jäädvustatud tõeliselt kohutav kujutluspilt. Ma ei ole tegelikult selline! Ma olen kogu oma karjääri olnud aus sõitja. Olen üks väheseid, kes ei saanud eelmisel aastal kordagi karistada,» rääkis Fenati.

«See on tõsi, et ma olen keevavereline isik, aga minu eesmärk ei olnud kindlasti Manzi elu ohtu seada. Tahtsin talle pigem selgeks teha, et tema seadis mind meie kontakti ajal ohtu ja parimaks variandiks pidasin sellel momendil teha midagi sarnast talle vastu,» seletas Fenati oma otsust vajutada sirgel Manzi masina pidurit.

«Mõistan täielikult kriitikat, mis minule suunatud on ja mõistan oma teo tagajärgi. Tahan vabandade kõikide ees, kes on minusse uskunud ja lisaks vabandan kõigi nende ees, kes minu käitumise tõttu kannatama pidid,» lausus Fenati.

Täna otsustas Fenati meeskond, et sellise käitumisega sõitja teeneid ei vajata ning leping itaallasega lõpetati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles